Cofely verbouwt datacentrum Thales Nederland

Cofely gaat Thales Nederland in Hengelo voorzien van een energiezuiniger rekencentrum. Daartoe zal de technisch dienstverlener het huidige datacenter ombouwen en verouderde koelinstallaties vervangen door moderne koeltechnologie. De vergroening moet leiden tot een hogere beschikbaarheid, een flinke verlaging van de energiekosten en een reductie van de koolstofdioxide van ruim 211 ton.

Thales Nederland, voorheen Hollandse Signaalapparaten, telt ruim 1600 medewerkers en vervaardigt elektronische rondzoek (radar)- en besturingssystemen voor voornamelijk militaire doeleinden.

De divisie Cofely Datacenter Solutions is naast de vernieuwing van de koelmachines en de volledige ombouw van het computercentrum verantwoordelijk voor de stroomvoorziening, koeling, klimaatbeheersing en brandveiligheid. Na de verbouwing moet, naast een lagere energierekening, de beschikbaarheid van de it-systemen zijn verhoogd. Cofely voegt een noodstroomaggregaat en een nieuw ups-systeem toe om de kans op uitval sterk te beperken, tegelijkertijd de energiekosten fors te verlagen en de stroomvoorziening van het datacentrum te waarborgen.

Nieuwe koelinstallaties

Cofely meldt verder dat een andere doelstelling het uitfaseren betreft  van het koudemiddel R22 in de gebouwgebonden koelinstallaties, inclusief het vervangen van de regelkasten. Vanaf 2015 is het gebruik van R22 of met R22 gemengde koudemiddelen in de Europese Unie verboden. Cofely plaats nieuwe koelinstallaties die moderne koudemiddelen gebruiken en energiezuiniger zijn. Bovendien nemen de nieuwe machines en regelkasten minder ruimte in dan de verouderde apparatuur, waardoor er plek vrij komt voor kantoorruimte.

Volgens de technisch dienstverlener ligt het nieuwe, groene datacentrum van Thales bij oplevering op 1,2 pue (de verhouding tussen het totale energiegebruik ten opzichte van het energieverbruik van de it-apparatuur). Dat is nu nog 1,7 pue. Dit leidt tot een energiebesparing van naar verwachting bijna 30 procent. Daarnaast zal de koolstofdioxide-uitstoot met bijna een derde dalen, aldus Cofely.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-29T09:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.