Topman chipdivisie Philips gaat naar Broadcom

Ceo Scott McGregor van Philips' chipdivisie stapt nu al op, eerder dan was aangekondigd, en treedt aan bij Broadcom. Eind september werd bekend dat McGregor wegging.

Dit gebeurde tegelijk met het naar beneden bijstellen van de verkoopprognoses voor de chipproducten van Philips' halfgeleiderdivisie. Het concern sprak toen tegen dat McGregor opstapt vanwege tegenvallende resultaten. De officiële boodschap was dat hij zijn functie op eigen verzoek neerlegt en terugkeert naar de Verenigde Staten.
 
Dat lijkt nu dus de waarheid te zijn, zij het dat McGregor de topjob bij Broadcom gaat vervullen. De terugkeer naar de VS is dan ook een vereiste daarvoor. De oud-Philips-topman treedt op 3 januari 2005 aan als president en ceo. Dit liet Broadcom, producent van chips voor netwerkapparatuur, gisteren weten. De 48-jarige McGregor volgt huidig president en ceo Alan Ross op, die nu met pensioen gaat.
 
De nieuwe ceo van Philips' chipgroep, Frans van der Houten, begint op 1 november. Eind september was Van der Houten, voormalig hoofd van de divisie voor consumentenelektronica, al aangewezen als opvolger van McGregor. Die was sinds september 2001 verantwoordelijk voor de chiptak die 30.000 werknemers en bijna 800 miljoen euro omzet telt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-27T10:53:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.