NYSE Euronext wijzigt netwerk na storing

NYSE Next heeft ‘architecturele veranderingen', waaronder een ‘alternatieve netwerkverbinding' in zijn handelssysteem doorgevoerd, naar aanleiding van een netwerkstoring op maandagochtend 20 en dinsdagochtend 21 juni 2011. Dat meldt de beursoperator.

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft NYSE Euronext ‘de benodigde maatregelen genomen om het opnieuw optreden van deze kwestie te voorkomen'. Daarbij gaat het om ‘architecturele veranderingen', waaronder een ‘alternatieve netwerkverbinding' en ‘waar nodig hardwarevervangingen'.

Ook maandag 20 juni nam de operator al enkele maatregelen. Die konden echter niet voorkomen dat dinsdagochtend 21 juni opnieuw 'toenemende vertragingen' binnen belangrijke delen van het netwerk werden geconstateerd. De beursoperator nam om 9.03 uur daarom 'de beslissing om de handel binnen de getroffen beurzen, waaronder de Nederlandse AEX en de Belgische BEL20-beurs, stil te leggen'. Nadat een verbinding was gelegd met een 'back-up trading unit', werd om 11.00 uur uur de handel hervat.

Herstelacties

De beursoperator meldt dat maandag een ‘grondig onderzoek is uitgevoerd om de wortel van de geobserveerde instabiliteiten te identificeren'. Op dinsdagochtend kon de beursoperator daardoor ‘snelle herstelacties uitvoeren'. Hierdoor kon de ‘omvang van de uitval beperkt worden'.

Bij opening van de beurs op maandagochtend 20 juni legde NYSE Euronext de handel stil 'als gevolg van een technisch probleem met de opstartvolgorde van software-applicaties'. Om even na tienen kon de handel hervat worden.

'Beide storingen houden verband met elkaar', bevestigt een woordvoerder van de beursoperator. Het probleem zou nu definitief zijn opgelost.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-23T08:21:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.