Leverancier bundelt hardware en software in ‘Red Stack’

Oracle richt zich op hoogwaardige hardware

Oracle gaat meer hoogwaardige hardware verkopen met voorgeconfigureerde software om de dalende hardwareverkopen tegen te gaan. Deze combinatie staat ook bekend als Oracle Red Stack-technologie, vernoemd naar de rood geleurde letters van het Oracle-logo. Oracle Red Stack bestaat uit applicaties, middleware, databases, besturingssystemen, virtuele machine (vm), servers en storage. Oracle verkreeg zijn hardwaredivisie door de overname van Sun Microsystems.

Volgens Oracle's ceo Larry Ellison verkoopt zijn bedrijf steeds meer hardwareoplossingen uit de hogere prijsklasse, zoals de Exadata-databaseservers. Ook de verkoop van Exalogic Elastic Cloud servers, een combinatie van hardware en middleware, zit in de lift, aldus Ellison. Oracle Exalogic Elastic Cloud is een systeem ontwikkeld en geoptimaliseerd voor Java-applicaties, Oracle Fusion-middleware en Oracle-applicaties met verbeterde responstijden en hogere doorvoersnelheden, aldus de leverancier

Sandor Nieuwenhuijs, technisch directeur van Oracle Nederland, zegt dat klanten steeds vaker een complete ict-oplossingen van een leverancier willen hebben in plaats van meerdere leveranciers en dienstverleners. ‘We bieden nu een geïntegreerde stack, vanaf de hardware tot en met de applicaties. Daarvoor gingen bedrijven met een supermarktkarretje allerlei producten kopen en dan samen met een systeemintegrator alles aan elkaar vastknopen.'

Ziggo

In Nederland zijn het de eerste grote organisaties overgestapt op Oracle's Red Stack-technologie. De eerste Exadata-servers zijn al verkocht, onder andere aan het Eramus Medisch Centrum in Rotterdam. De Exalogic middlware-hardwareoplossing wordt door een aantal organisaties getest, welke kan Nieuwenhuis nog niet zeggen.

Geïnteresseerde klanten kunnen terecht bij ict-dienstverlener Qualogy, dat een Oracle Exalogic Elastic Cloud proof of concept-centrum geopend in Rijkswijk. De demofaciliteit laat bedrijven de mogelijkheden zien van Oracle Exalogic Elastic Cloud. Kabelbedrijf Ziggo koos onlangs voor een Oracle Provisioning en Patch Automation Pack. Hierdoor kon een upgrade van 85 Oracle-databases, van versie 10.2.0.3.0 naar versie 10.2.0.4.0, snel worden uitgevoerd, aldus Ziggo en Oracle.

'Itanic'

Willem-Jan Scholten, verantwoordelijk voor de verkoop van Oracle-hardware in de Benelux, verwacht binnen een paar jaar dat Oracle met zijn hoogwaardige hardwareoplossingen een topspeler is op het gebied van servers en storage, zoals met de Oracle Sun 7000 Unified Storage- en de Sun StorEdge A3500-oplossingen. Scholten zegt hierbij meer te gaan concurreren met onder andere HP en IBM. 'We zullen IBM Power7 servers binnen twee jaar voorbijstreven.'

Scholten verwacht dat klanten vaker Oracle Sparc-gebaseerde servers gaan aanschaffen in plaats van servers met Intel Itanium-processors. Oracle ondersteunt geen nieuwe software voor Itanium, waar HP niet blij mee is. Servers met Intel Itanium, zoals van HP, hebben volgens Scholten geen toekomst. ‘Itanium heeft inmddels de bijnaam ‘Itanic'.

Oracle-storagestrategie

Lees ook over de dataopslagstrategie van Oracle in het achtergrondartikel 'Oracle baseert storageportfolio op vier pilaren'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Oracle biedt inzage in MySQL 5.6 database

Oracle introduceert Java 7

Oracle neemt Pillar Data Systems over

'IBM profiteert van ruzie tussen HP en Oracle'

Oracle boekt recordcijfers in vierde kwartaal

Oracle introduceert cloudoplossing

HP wil dat Oracle Itanium blijft ondersteunen

Oracle verkoopt minder servers in Europa

Erasmus MC neemt Oracle-storage in gebruik

Oracle en Cisco verkopen meer servers

Oracle en Fujitsu brengen nieuwe SPARC-server

Oracle Nederland betrekt nieuw hoofdkantoor

Oracle sluit vestiging Sun Nederland

Ook Sun-personeel verhuist naar Oracle-pand

Oracle komt met nieuwe StorageTek-tapedrive

Alliantie belooft meer grip op Oracle-licenties

Oracle introduceert nieuwe Sparc Supercluster

Oracle vervangt Doruiter door Van Grieken

Wallstreet verwacht dat Oracle EMC overneemt

'Oracle gaat met hardware vooral in appliances'

Oracle in hardware: 'schoenmaker, blijf bij je leest'

Oracle Exalogic Elastic Cloud

Oracle Nederland krijgt nieuwe directeur

Computable: Stel je vraag aan Mark Hurd (Oracle)

Oracle levert database appliance voor MKB

Oracle boert goed ondanks hardwaredaling


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-01T08:05:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.