Issue levert WVS-groep dataopslag van Dell

De West-Brabantse WVS-groep heeft ict-dienstverlener Issue Information Technology geselecteerd als partner voor de levering en implementatie van een nieuwe storage-omgeving van Dell-Compellent. Na een selectieprocedure waarbij zeven aanbieders zijn uitgenodigd om een voorstel uit te brengen, trok Issue aan het langste eind. Er is niet bekend hoe hoog het aanbestedingsbedrag is.

Voor de negen aangesloten gemeenten is de WVS-groep een partner op het gebied van de Wet Sociale Werkvoorziening, de Wet Werk en Bijstand en de Wet Maatschappelijke ondersteuning. Medio 2010 moest de WVS-groep, waar drieduizend mensen werken, de bestaande HP EVA-opslagomgeving worden vervangen. De apparatuur was ondertussen meer dan vijf jaar oud en zowel de opslagcapaciteit als de performance waren niet meer voldoende.

Programma van Eisen (PvE)

Een eerste marktoriëntatie werd uitgevoerd waarbij naar alle mogelijke oplossingen van dataopslagfabrikanten werd gekeken. Aan de hand van deze oriëntatie en de functionele eisen die de WVS-groep voor de komende vijf jaar stelde, werd een Programma van Eisen (PvE) opgesteld. Het PvE werd vervolgens aan zeven ict-bedrijven toegestuurd met het verzoek om een passende offerte uit te brengen. De WVS-groep ontving uiteindelijk vijf offertes welke de aanbieders mondeling konden toelichten. Een aantal partijen werd uiteindelijk uitgenodigd voor een demonstratie van de aangeboden oplossing. Naar aanleiding van de uitgevoerde offerte en het selectieproces koos de WVS-groep uiteindelijk voor Issue met een oplossing op basis van Dell-Compellent.

De totale implementatie van de nieuwe omgeving en de migratie van data vanaf de oude omgeving heeft ondertussen plaatsgevonden. De storage-oplossing van Dell-Compellent biedt onder andere automated tiering en biedt goede beheertools, aldus Richard Basselier, teamleider automatisering bij de WVS-groep.

Over Issue en oprichter Arie Stelloo

Issue is een systeem integrator en specialist in CAD-oplossingen. Het bedrijf bestaat al 25 jaar. It-ondernemer Arie Stelloo is bestuurder en oprichter van Issue. Naast online beheer en licentiemanagement, verkoopt Issue ook online producten. Stelloo cashte volgens zakenblad Quote op het hoogtepunt van de internethype miljoenen euro's voor zijn bedrijf Issue Information Technology, toen durfkapitalist 3i een belang in het bedrijf nam. Met dat geld kocht hij een domein in het Belgische Schilde: Kasteel Hof ter Linden. Ook liet hij een jacht bouwen met de toepasselijke naam: My Issue II.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Had dit niet moeten worden aanbesteed, is volgens mij niet gebeurd. Ik hoop niet dat men te vroeg juicht.

Dit valt onder SW-Bedrijven en is al aanbesteed. Hier moet nog wel even flink wat marge afgetikt worden met http://www.euronv.nl/nl/emc de partij voor SW-bedrijven die heeft aanbesteed en er voor alle deals altijd met opslag tussen zit. Conclusie is dus dat WVS teveel betaalt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-18T11:16:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.