Overnames IT-branche terug op niveau 2008

De overnames en fusies in de wereldwijde informatietechnologie zitten opnieuw op het niveau van voor de bankencrisis. In de eerste acht maanden van dit jaar veranderde al 323,3 miljard dollar van eigenaar.

De jongste HP-overname van het Britse softwarebedrijf Autonomy voor 11 miljard dollar, duidt er nog eens op dat de honger naar overnames en fusies opnieuw erg groot is. Eerder deze maand nam Google al de mobiele divisie van Motorola over voor 12,5 miljard dollar.

Daarmee staat de teller op 323,3 miljard dollar (224 miljard euro), 19 procent meer dan dezelfde periode van vorig jaar en dicht tegen de 338 miljard dollar die eind augustus 2008 gehaald werd, net voor de bankencrisis uitbrak. Dat staat te lezen in de Financial Times.

HP, Apple en Microsoft

De fusies zijn grotendeels ingegeven door cloud computing en mobiele ontwikkelingen. Heel wat it-bedrijven, zoals HP, Apple en Microsoft, zitten ook op een berg cash. Microsoft kocht in mei Skype voor 8,5 miljard euro, maar dat had nauwelijks invloed op de cashreserves van 38,2 miljard dollar in Redmond.

Overnames zijn bovendien ook een manier om de omzet op te krikken in een ict-omgeving waar groeicijfers veeleer beperkt blijven.

In samenwerking met Datanews

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als je in de toekomst een hoge inflatie verwacht, is het misschien ook verstandig om nu overnames te doen? Die berg cash is straks misschien niets meer waard, of in ieder geval veel minder dan nu.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-25T09:17:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.