TNO en Huawei starten Nederlandse LTE-test

Er start in Delft een test voor Long Term Evolution (LTE). Onderzoeksbureau TNO en ict-dienstverlener Huawei voeren de test uit. LTE is de opvolger van UMTS-HSPA. Dit is de derde generatie mobiele communicatie. LTE wordt ook wel 4G genoemd en zorgt voor een betere verbindingssnelheid en een grotere netwerkcapaciteit, waardoor de kostprijs per megabit lager wordt.

In Europa wordt LTE voor verschillende frequentiebanden ingezet: 800, 900 en 1800 MHz en 2,6 GHz. In de test wordt alleen gewerkt met 800 en 1800 MHz-banden. Huawei levert voor de test de netwerkapparatuur en het basisstation. Er wordt getest hoe het netwerk presteert in diverse situaties en wat er aan techniek moet bijkomen om breedbandvideo en andere diensten mogelijk te maken. Hierdoor kunnen omroepen hun live beelden in studiokwaliteit verzenden, maar ook de politie kan live beelden van hoge kwaliteit gebruiken voor onderzoek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-29T11:28:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.