Dell wil meer winst uit intellectueel eigendom

Hardwareleverancier Dell wil minder afhankelijk worden van de uit de verkoop van pc's en servers. Om meer winstgevend te worden wil Dell meer verdienen aan intellectueel eigendom, bijvoorbeeld zelfontwikkelde software voor hardware en diensten voor datacenters.

Volgens John Everett, werkzaam als storage business manager bij Dell EMEA, is zijn bedrijf tegenwoordig meer dan een leverancier van notebooks, dekstops en servers. Klanten willen volgens hem hardware dat geschikt is voor het uitrollen van slimme applicaties en diensten. Dell gaat aan deze vraag meer voldoen, zodat er meer omzet en winst gehaald wordt uit patenten, auteursrecht en merkenrecht.

Het betreft hier zelf ontwikkelde of overgenomen technologieën van bijvoorbeeld EqualLogic-dataopslagoplossingen, waarvan onlangs de nieuwe PS4100 en PS6100 series werden geïntroduceerd. Of zelfontwikkelde firmware; software die in hardware geprogrammeerd is. Klanten betalen dan elke keer voor nieuwe firmware upgrades.

Dell-pc's

Volgens Everett wordt Dell, net als andere grote hardwareleveranciers als IBM en HP, een oplossingsgericht bedrijf voor datacenters. Hierbij levert Dell niet meer alleen hardware, maar ook consultancy, applicatie-integratie en ondersteuningsdiensten.

Dell benadrukt overigens dat het op de lange termijn pc's blijft verkopen. Het bedrijf zegt dit nadat HP aankondigde dat het bedrijf overweegt zijn pc-divisie af te stoten of in een apart bedrijf onder te brengen. Dell-ceo Michael Dell liet zich hierover via Twitter al negatief uit. Dell is na HP de grootse pc-leverancier van de wereld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-05T14:06:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.