Isit sluit partnerovereenkomst met Stratus

Intelligent Storage through Integrated Technology (Isit) heeft een overeenkomst gesloten met Stratus Technologies, leverancier van fouttolerante servers, technologie en diensten. Isit ziet in de Stratus-systemen een goede oplossing voor omgevingen waarin kostenefficiënte en maximale beschikbaarheid centraal staan.

Isit gaat Stratus ook voorstellen in serverconsolidatie-projecten waarbij de opslagspecialist betrokken is. Omgekeerd zal Stratus Technologies Isit betrekken bij projecten waarbij een storageoplossing nodig is.
 
De Stratus-servers hebben een unieke architectuur die downtime elimineert. Het besturingssysteem draait via 'lock step'-technologie parallel over meerdere systemen (moederborden). Valt een van de systemen uit, dan draaien de andere servers gewoon door. Bij Stratus-servers spreekt men ook niet over high availability, waarbij men een minimale downtime accepteert, maar van een 'fouttolerante' architectuur die 99,999 procent uptime garandeert. Alle Stratus FT-servers zijn redundant uitgevoerd - koeling, netwerkkaarten, geheugen - en draaien parallel aan elkaar. Hierdoor ontstaat een maximale beschikbaarheid van het systeem.
 
Bij serverconsolidatieprojecten zit, volgens Isit, de oplossing in de combinatie van servers en software, zoals VM Ware of MS Virtual Server. Dergelijke programma's delen een server op in een aantal virtuele systemen. Daardoor worden de applicaties hardware-onafhankelijk en kunnen er meerdere applicaties tegelijk op één server draaien. Dit biedt een fikse besparing op de beheerkosten (total cost of ownership - tco).
 
Voor Isit is Stratus een ideale partner in consolidatieprojecten. De servers zijn volledig op hardware gebaseerd en presenteren zich naar het besturingssysteem als één enkele gewone server. Er zijn dan ook geen aparte programma's of extra licenties nodig. De fouttolerante servers van Stratus zijn in de bestaande it-infrastructuur eenvoudig te integreren, te implementeren, te gebruiken en te beheren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-06T11:46:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.