ReiJane Huai was erkend storagespecialist

Oprichter FalconStor pleegt zelfmoord

FalconStor-oprichter en dataopslagspecialist ReiJane Huai heeft zich zelf doodgeschoten in zijn woonplaats Glen Head, in de Amerikaanse staat New York. Hij trad een jaar geleden terug als ceo van FalconStor nadat hij van corruptie was beticht.

Directeur ReiJane Huai van storage-deduplicatiespecialist FalconStor had in oktober 2010 ontslag genomen vanwege een onderzoek naar corruptie. Hij zou smeergeld hebben betaald aan een klant van het bedrijf. Nadat Huai zijn ontslag bekendmaakte, kelderde het aandeel van FalconStor met 22 procent.

Huai was een ondernemer in de storage business. Hij werkte eerder als ceo van Cheyenne Software, waar hij grondlegger was van CA's ARCserve back-up en recovery software. In 1996 kocht CA Technologies Cheyenne voor 1,2 miljard dollar. Huai werd toen vice-president bij CA. Later begon hij met FalconStor. Huai wordt erkend als specialist in databack-up, continuous data protection (cdp) en storagevirtualisatie.

Nederland

De virtuele appliances van FalconStor worden verkocht via diverse business partners. Er zijn oem-verbanden met Acer, EMC en Oracle/Sun. FalconStor zegt dat zijn virtuele appliances en gateways open oplossingen zijn en goed kunnen samenwerken met andere merken, zoals EMC, IBM, Symantec, Nexsan en VMware. Zo ondersteunt FalconStor het Open Tape Format. De storagesoftware wordt inmiddels in Nederland verkocht en geïmplementeerd door een aantal partners, zoals Issue.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit bericht roept toch wel erg veel vragen op die niet in het artikel worden beantwoord. Zoals: met welk wapen schoot ReiJane zichzelf dood, in welk lichaamsdeel schoot hij zich, hoe kwam hij aan een wapen in een staat met de meest restrictieve wapenwet, waar bevond hij zich toen hij zichzelf neerschoot?
Ik ben maar gaan Googlelen: Hij bevond zich thuis, in zijn voortuin (front lawn). Hij schoot zichzelf eenmaal in de borst met een handvuurwapen. Welk wapen weet ik niet, maar in New York mag je geen handguns hebben met een capaciteit groter dan 10 patronen. Hoe hij aan het wapen kwam, weet ik ook niet, maar een aanvraag voor vergunning is een zware en lange (3 – 6 maanden) procedure, waarbij je mensen moet vinden die willen verklaren dat je van goed gedrag bent. Misschien was het wel een Smith & Wesson Model 500, maar bij nader inzien niet waarschijnlijk, gezien het feit dat hij nog relatief lang leefde (CPR van politie ter plaatse). Er blijven dus nog wel wat vragen open staan. Gelegenheid voor een kwalitatief stukkie onderzoeksjournalistiek.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-28T09:23:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.