Tekort harde schijven beinvloedt omzet Dell

De jaaromzet van Dell wordt waarschijnlijk minder dan verwacht door een tekort aan harde schijven. Het tekort is veroorzaakt door de overstromingen in Thailand die enkele fabrieken waar harde schijven worden gemaakt zijn getroffen.

Dell maakte dit bekend tijdens de presentatie van de vlakke derde kwartaalcijfers. De omzet bedroeg 14,5 miljard dollar en dat was minder dan de analisten hadden verwacht. De cijfers vielen tegen doordat overheden in Europa en de Verenigde Staten 2 procent minder besteedden dan een jaar geleden. Het mkb en de grootzakelijke markt kochten wel meer producten, respectievelijk 1 en 4 procent meer dan een jaar geleden. In de EMEA-regio steeg de omzet met 4 procent. In de opkomende economieën Brazilië, Rusland, India en China groeide de omzet met 14 procent.

Voor het vierde kwartaal zijn de verwachtingen naar beneden bijgesteld vanwege mogelijke tekorten van harde schijven die gebruikt worden in pc's, servers en dataopslagsystemen. Dell verwacht daarom in zijn fiscale jaar 2011 1 tot 5 procent in omzet te groeien.

Ceo Michael Dell hoopt in de toekomst meer winstgevend te worden door afscheid te nemen van producten die lage marges opleveren en meer hoogwaardige hardware zoals dataopslag te verkopen.

Duurdere harde schijven

Thailand wordt al enkele weken getroffen door zware overstromingen. Door de wateroverlast zijn veel fabrikanten van harde schijven in de problemen gekomen. Fabrieken zijn onder water gelopen, producten kunnen niet vervoerd worden en onderdelen zijn moeilijk aan te leveren. De gevolgen hiervan beginnen nu ook zichtbaar te worden in Nederland. Harde schijven zijn steeds moeilijker in te kopen en de prijzen blijven maar stijgen. Zo merkt de inkoopafdeling van de Nederlandse webshop ReplaceDirect de gevolgen van de overstroming te merken; het inkopen van harde schijven wordt met de week lastiger en de prijzen stijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-18T13:06:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.