Lan-infrastructuren krijgen weer de volle aandacht

Het komend jaar krijgen lan-infrastructuren weer de volle aandacht. In 44 procent van de bedrijven die ict-projecten voor 2005 op de agenda hebben staan staat dit onderdeel als hoogste prioriteit.

Dit blijkt uit een onlangs door Triple P en Marketcap gezamenlijk uitgevoerd grootschalig onderzoek naar geplande projecten en investeringen in 2005. Voor dit onderzoek zijn interviews afgenomen bij 1032 bedrijven met vijftig of meer werknemers, waar in totaal 1985 ict-projecten geïnventariseerd en geanalyseerd zijn.
 
Bij een groot deel van deze bedrijven (13 procent overall) gaat het om projecten gericht op de verandering dan wel verbetering van de architectuur. 12 procent gaat in 2005 voor een implementatie van Microsoft Windows 2003 Server.
 
"Op zich is het niet zo vreemd dat er in 2005 een verhoogde aandacht zal zijn voor de lan-infrastructuur. De afgelopen jaren is vooral aandacht besteed aan de applicaties van bedrijven en nu is de infrastructuur weer aan de beurt. Er is bij veel bedrijven toch een soort van achterstallig onderhoud ontstaan met betrekking tot de lan-infrastructuur. Uiteraard heeft men de afgelopen jaren wel regelmatig routers en switches vervangen of ge-upgrade. De archtectuur is echter vaak niet regelmatig onder de loep genomen. Nu bedrijven voor investeringen zoals een san of voip-toepassingen staan, ontstaat de behoefte aan een audit en een nadere analyse van de lan-architectuur en -infrastructuur", zegt Bert Bouwhuis, cto van Triple P.
 
Volgens Alfred den Besten, Managing Partner van Marketcap is het bij de keuze van een leverancier voor projecten op het gebied van de lan-infrastructuur uitermate belangrijk om daarbij een specialist in de arm te nemen. "Het uitvoeren van een audit, het bepalen van een goede werkbare lan-architectuur en het ondersteunen bij de implementatie van een (nieuwe) lan-infrastructuur is een vak voor experts. Eindgebruikers doen er dan ook verstandig aan hiervoor niet zo maar de huidige huisleveranciers te benaderen".
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-06T11:04:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.