TDM Holdings failliet verklaard

Failliet

TDM Holdings uit Blaricum is afgelopen 10 november 2011 door de rechtbank in Amsterdam in hoger beroep failliet verklaard. Het Duitse TDM was vroeger in Nederland actief met systeemintegratoren SLTN en Comparex. Deze twee bedrijven werden in 2009 verkocht aan ict-ondernemer Eugène Tuijnman.

TDM Holdings was een onderdeel van het Duitse systeemhuis TDMi dat in 2009 surséance aanvroeg en een aantal onderdelen verkocht. TDM Holdings had een kantoor in Blaricum. Tot TDM Holdings NV behoorden de becom Groep, InforsaCom en InDemand Solutions. TDM was vertegenwoordigd in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Op het hoogtepunt van het bedrijf werkten er 520 medewerkers en bedroeg de omzet 310 miljoen euro.

TDM Holdings nam in 2007 Comparex en SLTN over en in 2009 kregen die twee bedrijven de naam TDMi mee. In datzelfde jaar wist ict-ondernemer Eugène Tuijnman het Benelux-deel van Comparex en SLTN via een management buy-out in handen te krijgen. Beide bedrijven gingen in de Benelux op eigen kracht verder, los van hun Duitse moeder. Comparex nam echter wel de bedrijfsnaam en het logo in licentie af van de internationale Comparex-groep.

Comparex Nederland ging vanaf 15 mei 2011 verder als SLTN. De infrastructuurdienstverlener zag zich genoodzaakt de naam van het zusterbedrijf aan te nemen toen de internationale Comparex-groep, waar Comparex Nederland geen deel meer vanuit maakte, had bekendgemaakt dat licentiespecialist PC-Ware ook Comparex gaat heten. Dit leverde een verwarrende situatie op in Nederland, die beide bedrijven met de naamsverandering wilden oplossen.

Fiscaal voordeel

Marijn Schouwenaar van Certa Legal Advocaten uit Amsterdam is aangesteld als curator. Zij was niet bereikbaar voor commentaar.

Eugène Tuijnman is niet verbaasd over liquidatie van TDM Holdings. 'Ik zelf heb hier niets meer mee te maken; met de koop van de Nederlandse TDM-activiteiten medio juli 2009 zijn alle bestuurlijke en vennootschappelijke banden gestopt. Door de liquidatie komt een fiscaal voordeel (vennootschapbelasting) te voorschijn voor de aandeelhouders en investeerders van TDM, ik denk dat dit de reden is van het faillissement. Wat men heeft gedaan met de achtergebleven Duitse en Zwitserse activiteiten is mij niet bekend.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-04T09:23:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.