Klanten moeten 5 tot 15 procent meer betalen

NetApp verhoogt prijzen harde schijven

NetApp

Dataopslagleverancier is genoodzaakt de prijzen voor harde schijven te verhogen. De prijsstijging wordt veroorzaakt door het tekort aan harde schijven dat ontstaan is door de overstromingen in Thailand.

NetApp meldt op zijn website dat het per 6 februari 2012 genoodzaakt is de prijzen voor harde schijven te verhogen met 5 tot 15 procent. Hierbij volgt NetApp de prijsverhogingen van concurrenten EMC en HP. Zo verhoogde EMC afgelopen december 2011 de prijzen voor harde schijven met 5 tot 15 procent.

Volgens NetApp moet er meer betaald worden voor harde schijven. Dat komt omdat ongeveer 33 procent van de fabrieken die harde schijven maken, is uitgeschakeld. Die staan allemaal in Thailand.

Marktonderzoeksbureau IDC meldde eerder dat het tekort aan harde schijven tot begin 2013 voelbaar zal zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat is ook aan de prijzen van pc's en laptops te merken, en die komen nog uit de voorraden die dateren van voor de overstromingen in Thailand, meen ik.
Ik ben benieuwd wat de prijzen daarna gaan doen, of ze weer op het oude niveau terugkomen of dat ze hoog of hoger blijven.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-09T09:01:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.