Dell Storage Forum 2012

Dell verhoogt prijzen harde schijven niet

Hardwareleverancier Dell is nog niet van plan zijn prijzen voor harde schijven te verhogen. Concurrenten EMC en NetApp hebben de vraagprijs voor een harde schijf met 5 tot 15 procent verhoogd vanwege het tekort dat is ontstaan door de overstromingen in Thailand.

De Nederlander Robin Kuepers, die werkzaam is als storage marketing director voor de EMEA-regio, zegt dat Dell tot nu toe geen last heeft van een tekort aan harde schijven (hdd's) voor dataopslagsystemen. 'Maar we houden wel nauwkeurig de voorraden harde schijven in de gaten', aldus Kuepers.

Volgens de Nederlandse marketing manager heeft Dell geen last omdat het een kleinere speler is op het gebied van externe harde schijven, vergeleken met EMC, HP of NetApp. EMC verhoogde in december 2011 de prijzen voor harde schijven met 5 tot 15 procent. NetApp kondigde begin 2012 een prijsverhoging voor harde schijven aan.

Opslag optimaliseren

Peter Neal, storage technologiespecialist bij Dell voor grootzakelijke klanten, zegt dat zijn bedrijf nog net genoeg voorraad heeft door de goede relatie met de leveranciers van harde schijven. 'Klanten die eventueel een tekort aan harde schijven hebben, krijgen tijdelijk een andere configuratie.'

De prijsstijging van harde schijven heeft er nog niet toe geleid dat er vaker gebruik wordt gemaakt van solid state drives (ssd's), zo vervolgt Neal. 'Ssd's kunnen niet alle problemen rond dataopslag oplossen. We adviseren onze klanten eerst goed te kijken waar ze hun data willen opslaan. Wij bieden hiervoor de Dell Performance Analysis Collection Kit (DPACK). Dit is een tool die data verzamelt waarmee kan worden bekeken hoe workloads in dataopslagomgevingen geoptimaliseerd kunnen worden.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-12T12:57:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.