Surfnet benoemt Erik Huizer tot technologiedirecteur

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Surfnet benoemt per 1 juni 2012 Erik Huizer tot directeur technologie. Momenteel is hij algemeen directeur Informatiemaatschappij bij TNO. Met de komst van Erik Huizer is het nieuwe directieteam compleet. Na het vertrek van algemeen directeur Kees Neggers op 1 juli 2012 zal de directie bestaan uit Erwin Bleumink als algemeen directeur, Karen de Bruijn als directeur bedrijfsvoering en Erik Huizer als directeur technologie.

Vanaf 1987 is Huizer actief in internetontwikkelingen. Tot 2000 vanuit Surfnet, daarna vanuit het NOB. Huizer is actief in verschillende internationale organisaties voor onderzoek naar en strategische ontwikkeling van het internet. Zo was hij van 1999 tot 2002 voorzitter van de Internet Research Task Force en verantwoordelijk voor de coördinatie van wereldwijde onderzoeksinspanningen op het gebied van internet. Hij is tevens hoogleraar ‘internettoepassingen' aan de Universiteit Utrecht.

In de functie van directeur technologie geeft Huizer sturing aan de innovatieprogramma's en initieert en onderhoudt hij strategische relaties met nationale en internationale partners en leveranciers. Tevens ontwikkelt hij samen met Erwin Bleumink de visie en strategie op het vlak van netwerk- en samenwerkingsinfrastructuur voor het hoger onderwijs en onderzoek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-30T10:45:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.