Cisco ziet winst met een vijfde stijgen

Leverancier van netwerkapparatuur Cisco heeft in de drie maanden voorafgaand aan 28 april 2012 de omzet met ruim 6 procent zien stijgen tot 11,6 miljard dollar. De nettowinst steeg in dezelfde periode met ruim een vijfde tot 2,2 miljard dollar. Cisco-topman John Chambers schrijft de winstgroei toe aan de langetermijnstrategie van Cisco om de marge op producten en diensten te vergroten.

‘We hebben in ons derde kwartaal solide resultaten behaald, met een recordomzet', zegt Cisco-ceo John Chambers ‘In deze tijd waarin voorzichtig wordt omgegaan met ict-uitgaven, blijven we beter presteren dan onze concurrenten.' Chambers ziet de vraag naar Cisco's intelligente netwerken groeien door de groei in cloud computing en het gebruik van video en mobiele apparatuur. Cisco publiceert zijn prestaties op afwijkende momenten doordat het bedrijf een zogeheten gebroken boekjaar kent.

Cisco kocht in de rapportageperiode voor een bedrag van 550 miljoen dollar eigen aandelen. Voor een beursgenoteerde onderneming is dit een manier om de beurskoers op te vijzelen en kasgeld waaraan het bedrijf geen behoefte heeft nuttig in te zetten. In totaal heeft Cisco al voor 74,3 miljard dollar eigen aandelen ingekocht. Het bedrijf heeft nog 7,7 miljard dollar voor dit doel gereserveerd.

Overnames

Cisco maakte in de afgelopen drie maanden bekend de leverancier van betaal-tv-software NDS Group over te nemen. De overname van de fabrikant van optische chips Lightwire werd dit kwartaal afgerond. Cisco heeft in dezelfde periode ook de leverancier van software voor netwerkbeheer ClearAccess gekocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-10T10:11:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.