Atrato levert via Dataplace AMS-IX-diensten

Het datacenter Dataplace in Alblasserdam heeft een overeenkomst gesloten met Atrato IP Networks. Dit is een leverancier van ip-verkeer- en carrier-diensten. Hierdoor kunnen klanten van Dataplace nu kiezen voor AMS-IX-certified diensten die door Atrato IP Networks in Dataplace geleverd kunnen worden. De AMS-IX is een van de grootste internetknooppunten van de wereld.

'Wij werken samen met carrierneutrale datacenters die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden', zegt Michiel Muhlenbaumer, cto van Atrato IP Networks. 'Dataplace heeft alle faciliteiten in huis voor veeleisende bedrijven die op zoek zijn naar co-locatie voor hun bedrijfskritische netwerkinfrastructuur. Atrato IP Networks heeft zijn diensten toegespitst op dergelijke bedrijven.'

Carrierdiensten

'We zijn erg blij dat Atrato IP Networks ervoor heeft gekozen om zijn netwerkdiensten als carrier aan te bieden in ons datacenter', zegt Gerben van der Veen, managing director van Dataplace. 'Atrato IP Networks is de grootste AMS-IX-partner en voor onze klanten is het een goede ontwikkeling dat zij nu meer keuze hebben als het gaat om carrierdiensten.'

Atrato IP Networks is in 2005 opgericht en het bedrijf heeft een uitgebreid (low-latency) netwerk weten te realiseren met meer dan zeventig PoP's in vijftien landen. Het bedrijf is verbonden met meer dan 25 internet exchanges.

Dataplace is een modern regionaal datacenter in Alblasserdam (Zuid-Holland), dat volledig redundant en energiezuinig is ingericht. Het datacenter, operationeel sinds het voorjaar van 2011, is carrierneutraal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-10T16:32:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.