Intersolve neemt Nederlandse FEET over

Handen schudden

First European E-Money Trust (FEET Egi) is volledig eigendom geworden van transactiesystemenleverancier Intersolve. De naam verandert van FEET Egi in Intersolve EGI. De transactie is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank.

FEET is gespecialiseerd in het afwikkelen van betalingsverkeer en elektronisch geld en beschikt hiervoor over een Elektronisch geldinstelling vergunning van De Nederlandsche Bank. Opdrachtgevers zijn onder andere uitgevers van cadeaukaarten en retailers die hun klanten de zekerheid van ‘pas betalen bij levering' geven (‘Safe, veilig betalen'). Intersolve is Nederlands leverancier van transactiesystemen voor cadeau-, e-voucher en loyaltykaarten.

De aandelentransactie heeft geen gevolgen voor de dienstverlening, operatie of juridische status van FEET. Wel verandert de handelsnaam in Intersolve EGI, om de operationele samenwerking met het ‘nieuwe' moederbedrijf te symboliseren.

Zelfstandige dienstverlening

Volgens directeur André Moen van Intersolve is de overname het sluitstuk van een logische ontwikkeling. 'Vanaf de oprichting in 2008 is FEET nauw verbonden geweest met de dienstverlening van Intersolve. Deze transactie verbindt de twee grootste onafhankelijke dienstverleners van Nederland op hun terrein op een logische manier verder.'

Moen benadrukt dat beide bedrijven hun dienstverlening zelfstandig blijven aanbieden. Wanneer de activiteiten elkaar echter versterken, bijvoorbeeld bij de vergunningplichtige cadeaukaarten, worden de diensten vanuit één organisatie aangeboden. 'Dat heeft niet zozeer te maken met de eisen van toezicht, maar ook en vooral met onze overtuiging dat in een discrete en overzichtelijke markt als die van financiële dienstverlening, keuzevrijheid en transparantie prominent moeten zijn.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-25T13:52:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.