Merendeel ontwikkelaars wil open source-software

Ruim 60 procent van de ontwikkelaars zeggen dat ze open source software inzetten of van plan zijn in te zetten. Bijna 75 procent van hen is bezig met de ontwikkeling van een service-georiënteerde architectuur (soa) of is van plan die dit jaar te gaan ontwikkelen.

Dit zijn de belangrijkste reultaten uit een onderzoek van BEA Systems onder ruim duizend Europese ontwikkelaars. Hoewel een meerderheid van de ondervraagden zegt dat ze open source software inzetten of van plan zijn in te zetten, geven ze tegelijkertijd aan wat in hun ogen de belangrijkste barrières zijn voor breed gebruik van open source software: gebrek aan ondersteuning en onderhoudsdiensten, een gebrek aan regelmatige updates, een onvoorspelbare total cost of ownership en problemen met intellectueel eigendom.

Volgens de bevraagde ontwikkelaars lijken Nederland, Engeland en Spanje het verst te staan met de ontwikkeling van service-georiënteerde applicaties: 35 procent van de Nederlandse ontwikkelaars, ruim 30 procent van de Engelse ontwikkelaars en bijna een kwart van de Spaanse ontwikkelaars is momenteel bezig met de ontwikkeling van dit soort toepassingen.

Volgens de respondenten is de complexiteit het belangrijkste obstakel voor het gebruik van service-georiënteerde architectuur. 44 procent van de ontwikkelaars in Europa erkennen echter dat service orchestration en SOA-frameworks - zoals Apache Beehive - ontwikkelaars kunnen helpen bij het reduceren van deze complexiteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-08T13:27:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.