EuregIX biedt grenzeloze glasvezelring

Dit artikel delen:

Het gemeenschappelijke initiatief EuregIX biedt een nieuwe infrastructuur voor grensoverschrijdend zakendoen in de Euregio Maas-Rhein. EuregIX verbindt via een grensoverschrijdende glasvezelring de datacenters Euregiocenter en Euraix in Aken met het Cofely-datacenter in Maastricht Airport. Volgens de initiatiefnemers biedt dit bedrijven in de Benelux, Duitsland en Frankrijk onbegrensde connectiviteit en hoge grensoverschrijdende it-veiligheid. In Nederland zijn Cofely en Isilinx bij het project betrokken.

EuregIX is het initiatief van de twee Nederlandse bedrijven Cofely en Isilinx en de twee Duitse bedrijven NetAachen en Synaix Gesellschaft für angewandte Informations-Technologien. Om betrouwbare en schaalbare grensoverschrijdende breedbandverbindingen in de Euregio Maas-Rhein te realiseren zijn de glasvezelnetwerken van Isilinx en NetAachen op twee locaties aan de grens aan elkaar gekoppeld. Het datacentrum van Cofely in Maastricht en de twee datacentra van Synaix zijn hieraan verbonden.

Daardoor wordt het mogelijk voor klanten een twin-datacenter in te richten waarbij een deel van de data wordt ondergebracht in het Nederlandse en een deel in een Duits datacentra. Ook bieden zij het voordeel dat diensten die nu in het Cofely-datacenter beschikbaar zijn, ook worden aangeboden aan klanten in Aken. Omgekeerd kunnen klanten die gebruikmaken van het Cofely-datacenter een beroep doen op de diensten vanuit de Euregiocenter en Euraix datacentra in Aken. Via de glasvezelverbindingen kan het dataverkeer tussen de locaties onbeperkt en veilig plaatsvinden, aldus de betrokken partijen bij EuregIX.

Knooppunten

Volgens Antoine Hannemann, directeur van Isilinx, beschikt EuregIX ook over directe verbindingen naar de grote internationale internetknooppunten AMS-IX in Amsterdam en DE-CIX te Frankfurt. 'Voor onze klanten betekent dat een tweevoudige snelle koppeling vanuit euregIX met internet.' Rob Damoiseaux, directeur Business and Project Development bij Cofely voegt toe: 'Tegelijkertijd loopt het grensoverschrijdende dataverkeer in de Euregio Maas-Rhein direct via de euregIX verbinding, zonder omwegen over Amsterdam of Frankfurt. Deze connectiviteit is de basis voor nieuwe ontwikkelingen als cloud computing.'

Technisch dienstverlener Cofely, onderdeel van de Franse energiegigant GDF Suez, beschikt over een groot datacentrum bij het vliegveld Maastricht-Aken. Klanten zijn onder meer Waterleiding Maatschappij Limburg, APG, KPN, het Academisch Ziekenhuis Maastricht, Vebego en Simac.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-10T09:49:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.