Managed hosting door True

Leen Zevenbergen gaat Nederlandse vestiging leiden

Qurius ontvangt geen alternatief overnamebod

 

Ict-dienstverlener Qurius Nederland heeft geen alternatief bod binnen gekregen na het overnamebod van het Franse Prodware. Dat betekent dat het overnamebod van Prodware voorgelegd gaat worden aan de aandeelhouders. Dit gaat op 4 oktober 2012 plaatsvinden. Als de aandeelhouders akkoord gaan, dan komt Qurius Nederland definitief in handen van Prodware.

Doordat verschillende internationale Qurius-onderdelen naar Prodware zijn overgegaan, heeft de dienstverlener besloten dat Mark Cockings niet meer de algemeen directeur voor Nederland is. Hij bekleedde deze functie naast dezelfde functie in het Verenigd Koninkrijk. Qurius-ceo Leen Zevenbergen heeft de leiding over Nederland op zich genomen.

Eind augustus 2012 werd bekend dat Prodware Qurius overnam voor 18,5 miljoen euro. Dit volgde nadat begin juli de Nederlandse en Duitse vestigingen in de etalage waren gezet. Eerder stootte Qurius al België en Spanje af, ook al aan Prodware. Nadat bekend werd dat Qurius Nederland te koop stond, toonden Detron en HSO interesse. Qurius zei dat iedereen mocht komen praten over een overname, er zouden zelfs gesprekken gaande zijn met meerdere kandidaten. Detron bleef echter niet welkom. Nadat Prodware uiteindelijk het enige bod had uitgebracht, vroeg de Franse dienstverlener Leen Zevenbergen om aan te blijven. Het wordt nu dan ook verantwoordelijk voor het Nederlandse Qurius-deel.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4563361). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.