Verizon breidt Europees 100G-netwerk uit

Netwerken

De Amerikaanse telecomdienstverlener Verizon heeft in Europa haar 100G netwerk uitgebreid. Met twee nieuwe routes, van Londen naar Parijs en van Londen naar Frankfurt, heeft Verizon 2600 kilometer extra 100G-netwerk tot zijn beschikking. Het Amerikaanse netwerk wordt met 21.000 kilometer uitgebreid.

Aanleiding voor de uitbreiding van het netwerk is de toename in videoverkeer, de groei van LTE en 4G en het gebruik van clouddiensten, waardoor de vraag naar bandbreedte sterk toeneemt. Het 100G-netwerk is volgens Verizon essentieel de ervaring van de klant.

Met de nieuwe verbindingen binnen Europa sluit Verizon een ringvormige verbinding van ruim 2.600 kilometer, doordat eerder een 100G-verbinding tussen Frankfurt en Parijs werd gelegd. De drie steden zijn alle belangrijke financiële centra. Vooral klanten in de financiële sector profiteren van de extra capaciteit van het Verizon-netwerk voor hun tijdkritische communicatie.

Uitrol

Verizon startte de uitrol van het 100G-netwerk in maart 2011 in Europa, met de eerste verbinding tussen Frankfurt en Parijs. In september 2011 volgden verschillende verbindingen in de thuismarkt, tussen diverse grote Amerikaanse steden. De telecomdienstverlener experimenteerde al sinds 2007 met de 100G-technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-14T11:09:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.