Cisco verkoopt Linksys aan Belkin

Leverancier van netwerkapparatuur Cisco verkoopt dochteronderneming Linksys, leverancier van consumentenapparatuur, aan concurrent Belkin. Daarmee trekt Cisco zich terug uit de consumentenmarkt, waar het in 2003 in stapte met de aankoop van Linksys.

Het voornemen van Cisco om Linksys van de hand te doen lekte in december al uit, toen bekend werd dat de netwerkleverancier de zakenbank Barclays had gevraagd een koper voor de consumententak te zoeken. Cisco-topman John Chambers besloot al eerder afscheid te nemen van consumentenproducten. Hardware en diensten voor bedrijven leveren het bedrijf een hogere marge op.

Naast de thuisrouters van Linksys nam Cisco in 2011 al afscheid van de Flip-videocamera’s en in 2012 van de Cius tabletcomputers. Cisco telde in 2003 vijfhonderd miljoen dollar voor Linksys neer.

Omzetdaling

Cisco brengt geen precieze cijfers over de omzet van zijn consumententak naar buiten. De inkomsten uit de thuistak worden op een hoop geveegd met die uit andere netwerk- en opkomende technologieën. Die omzet daalde in het laatste kwartaal met 12 procent naar 220 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Persoonlijk denk ik dat het wel een BOOST geeft aan het merk Belkin.
Moeten ze natuurlijk wel de merknaam Linksys vasthouden.
Voor de rest, zou ik het wel weten als Marketingmanager. Ik garandeer een stijging van het marktaandeel van 12 of meer procent - de merkbekendheid zal wel met nog meer procenten moeten kunnen stijgen.
Kortom, goeie deal voor Belkin!

Zeker een goede deal voor Belkin, het was voor Cisco ooit een vreemde zaak om in de consumerkant te gaan. Dat hadden ze nooit moeten doen. Het was niet verkeerd voor de productontwikkeling, want je ziet al jaren een verschuiving aan functies van de bedrijfskant naar de privé kant. Die input heeft Belkin weer wat minder dan Cisco

Ach, tegenwoordig is een elcheapo merk als TPLink net zo goed, zoniet beter dan een Linksys.

Nou, ik heb bij m'n nieuwe glasverbinding zo'n TP-link geval geleverd gekregen, en de stabiliteit is puinhoop. ALS die het doet, loopt het goed, maar je wilt niet zomaar ergens je internetverbinding verliezen, random in de tijd. Heb nu m'n Linksys er weer aanhangen, en dat is onvoorwaardelijk stabiel!

Ik heb zelf al jaren veel schik met Linksys.

Als bijna CCNP-er zeg ik uit persoonlijke ervaring: laat Linksys maar links liggen en ga voor Netgear.. Veel meer waar voor je geld..
De enige reden dat sommige Linksys-producten interessant waren is dat je Linux erop kon zetten i.p.v. de standaard inferieure software..

Blijf erbij, is een enorme mooie deal.
Voor beide partijen.
Wat weet de gemiddelde consument - en wat werd Cisco beter van hun effort?

Dat gedoe met de retail-handel.
Belkin zit daar juist midden IN!

Nee hoor, SAMEN hebben ze een mooie deal gemaakt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-25T10:40:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.