Europese bedrijfsleven is nog niet klaar voor SEPA

Dit artikel delen:
Betalen

Ondanks dat de deadline voor het Europese bedrijfsleven nog maar twaalf maanden voor ons ligt, zijn veel bedrijven nog niet klaar voor de migratie naar het SEPA-betalingssysteem. Slechts 30 procent van de overschrijvingen en 2 procent van de automatische incasso’s is op dit moment SEPA-proof. Dit blijkt uit een onderzoek van Experian, wereldwijde organisatie die ondersteunt bij het beheer van de risico’s en opbrengsten van commerciële en financiële beslissingen.

Volgens Experian kunnen slecht voorbereide organisaties de totale Europese industrie maar liefst twintig miljard euro kosten. De deadline voor de overstap naar een SEPA-betalingssysteem ligt in februari 2014 voor landen uit de Eurozone en in oktober 2016 voor landen buiten de Eurozone. SEPA is in het leven geroepen om binnen- en buitenlandse betalingen te vereenvoudigen en de processen te simplificeren. Het is verplicht om over te schakelen van de bestaande betalingsapplicaties en databases naar dit nieuwe betalingssysteem.

Bank Identifier Codes

Uit het onderzoek van Experian blijkt ook dat slechts 65 procent van de Europese transacties ondersteund wordt door nauwkeurige routingdata. 12 procent van de elektronische betalingen die gedaan wordt van en naar bedrijven bevat datafouten. Ook heeft 45 procent van de SEPA-klare bankrekeningnummers, die worden opgeslagen door grote Europese bedrijven, niet de verplichte Bank Identifier Codes (BIC) tot zijn beschikking voor een succesvolle routering van transacties.

‘Het is belangrijk dat het bedrijfsleven de overstap naar het SEPA-betalingssysteem meer prioriteit geeft, omdat een volledige migratie enige tijd kan duren’, zegt Jonathan Williams, director of payment strategy bij Experian. ‘Wanneer bedrijven niet op tijd hun bankgegevens controleren voorafgaand aan de migratie, zullen de fouten die inherent zijn aan het huidige betalingssysteem de toekomstige betalingen in gevaar brengen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-01T10:44:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.