Imtech schikt met Pools pretpark in wording

Adventure World Warschau in wording met toeganspoort

Technisch dienstverlener Imtech deelt mee dat het een buitengerechtelijke schikking is overeengekomen met Adventure World Warschau en daaraan gelieerde ondernemingen. Met de schikking eindigt tevens de samenwerking tussen partijen. De partijen hebben afgesproken geen financiële details van de schikking bekend te maken. Ook is niet duidelijk of het forensisch onderzoek dat was ingesteld, wordt stopgezet.

Imtech werkte in Polen onder meer aan de bouw van Adventure World Warschau, ter waarde van 680 miljoen euro. Het was de grootste order ooit voor Imtech. Het bedrijf zou onder meer ict, beveiliging en energieopwekking voor zijn rekening nemen.

Imtech liet begin februari weten dat bij het aanleggen van het attractiepark Adventure World Warsaw in Polen sprake was van fraude. Ook bij een opdracht voor de bouw van een biocentrale waren waarschijnlijk boekhoudkundige trucs uitgehaald. In eerste instantie zou het gaan om een strop van honderd miljoen euro; nader onderzoek wijst uit dat het gaat om zeker honderdvijftig miljoen euro. Er bleek ook nog amper palen in de grond geslagen te zijn voor het pretpark.

De nieuwe baas van Imtech, Gerard van de Aast, liet naar aanleiding van deze strop weten dat het bouwen van een attractiepark geen activiteit is waar Imtech zich mee bezig moet houden. Van de Aast, die inmiddels de per 3 april 2013 officieel met pensioen gaande René van der Bruggen als bestuursvoorzitter heeft opgevolgd, stelde ook dat Imtech intern strakker aangestuurd moet worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-13T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.