CIO investeert meer in IT in 2013

CIO

71 procent van de cio’s verwacht in 2013 de it-investeringen te verhogen. Dit blijkt uit onderzoek onder vierhonderd cio in de emea-regio door Vanson Bourne, in opdracht van Riverbed. In het onderzoek werd gevraagd naar hun top vijf voorkeursuitgaven voor de komende twaalf maanden. Virtualisatie en consolidatieprogramma’s staan bovenaan.

De helft van de ondervraagde cio’s zegt de komende tijd te gaan investeren in servervirtualisatie. Dit is de absolute nummer één in de top vijf. Met 40 procent volgt datacenterconsolidatie en de top vijf wordt volgemaakt met storageconsolidatie (34 procent), desktopvirtualisatie (33 procent) en server-upgrades (33 procent).

Trends

Uit het onderzoek komen ook verschillende trends naar voren. 10 procent van de respondenten is van plan grote investeringen te doen om de positie van hun organisatie te verbeteren ten opzichte van concurrenten. 28 procent van de organisaties die meededen aan het onderzoek geeft aan dat efficiëntie en bezuinigingen een belangrijke rol spelen in de keuze voor investeringen de komende twaalf maanden.

33 procent van de cio’s stelt dat ze it-investeringen in 2013 behoedzaam zullen uitvoeren om hun organisatie voor te bereiden op uitdagingen van het komende decennium. 20 procent van de ondervraagden gaat ervan uit dat uitgaven op hetzelfde niveau blijven als de afgelopen drie tot vijf jaar. Slecht 9 procent van de respondenten gaf aan dat it-budgetten krimpen en dat ze minder zullen uitgeven in de komende negen maanden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-26T15:59:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.