Rechtbank verklaart Apple-huis iCentre failliet

Dit artikel delen:
Failliet

De rechtbank van Haarlem heeft Nederlands grootste Apple premium-reseller iCentre Group failliet verklaard. De rechtbank heeft Rocco Mulder van Pot Jonker Advocaten in Haarlem benoemd tot curator in het faillissement. Hij onderzoekt onder meer een overname van iCentre door BAS Group. Dit is de grootste elektronicaretailer van ons land met 190 Dixons- en MyCom-winkels.

Uit een fusiemelding die is ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat BAS Group 24 van de 34 winkels van iCentre wil overnemen. Volgens website iPhoneclub.nl valt het doek voor de filialen in Assen, Lelystad, Sneek, Uitgeest en Veenendaal en de filialen in verschillende vestigingen van de Bijenkorf. Op de website van iCentre worden nog maar 25 filialen genoemd en deze vijf plaatsen staan inderdaad niet meer in het overzicht. In deze lijst staan wel de filialen in de Bijenkorf in Amsterdam en Rotterdam. De winkel in Groningen blijft volgens de website sowieso open, net als de filialen in Emmen, Heerenveen en Leeuwarden.

Vierhonderd ontslagen

Door het faillissement van de iCentre Group staat de baan van vierhonderd medewerkers op de tocht. De mensen die werken bij een vestiging die sluit, verliezen hun baan. De overige medewerkers worden ook ontslagen, maar kunnen wel opnieuw solliciteren en krijgen een nieuw contract aangeboden, zo meldt iPhoneclub.nl. Het hoofdkantoor in Uitgeest wordt zo snel mogelijk gesloten, maar 35 van de 160 medewerkers kunnen hun baan houden. Die medewerkers worden overgeplaatst naar het hoofdkantoor van BAS Group in Almere. BAS gaat ook proberen met ex-iCentre-medewerkers circa honderd openstaande vacatures te vervullen.

Onder de bv van de iCentre Group hangt een wirwar van bv’s. Dit zijn onder andere eigen bv’s van lokale iCentre-filialen, maar het gaat ook om Apple Centre-bv’s. Ook zijn er verschillende bv’s met de namen MaxMe en MacMe. Dit zijn vestigingen in het noorden van het land en Flevoland. Ook zijn Mac Support Automatisering en webwinkel Mail-a-Mac onderdeel van de bv-structuur van iCentre Group. Deze in totaal dertig bv’s zijn allemaal failliet verklaard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Altijd jammer dat zoiets gebeurd.

Eigenlijk een bericht wat enkel gaat over het ge/ver-volg en niet over de oorzaak.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-18T14:21:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.