Promovendus verbetert kwaliteit softwaresysteem

Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam en voorzitter van de Amsterdam Economic Board, heeft 26 juni 2013 het proefschrift van Eric Bouwers over het evalueren van geïmplementeerde softwarearchitecturen in ontvangst genomen. Bouwers is software engineer bij SIG en promovendus aan de TU Delft en met zijn proefschrift kan er sneller, consistenter en vooral objectiever gekeken worden naar geïmplementeerde softwarearchitecturen, wat uiteindelijk zorgt voor een hogere kwaliteit van softwaresystemen.

Bouwers deed diepgaand onderzoek waarbij architectuurmetrieken zijn ontworpen, gevalideerd en toegepast in de praktijk. Het levert een goede bijdrage aan de kenniseconomie van Amsterdam en omstreken. Dergelijk onderzoek helpt de hele it-sector vooruit richting verdere professionalisering. Deze duale vorm van werk en onderzoek is een eigentijdse efficiënte oplossing in tijden van besparingen op budgetten voor onderwijs. SIG hoopt dat ook andere bedrijven in de it-sector hier de waarde van inzien en hierop aansluiten.

‘Het bieden van een promotieomgeving en het sponsoren van promovendi is onderdeel van onze researchactiviteiten die wij uitvoeren in samenwerking met universiteiten, waaronder de VU, UvA en HvA’, zegt Joost Visser, hoofd Research bij SIG. ‘Het gaat dan om zowel fundamenteel, als toegepast onderzoek.’ Op vrijdag 28 juni 2013 promoveert Bouwers op zijn onderzoek ‘Metric-Based Evaluation of Implemented Software Architectures’ aan de Technische Universiteit Delft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij TU Delft

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-26T16:42:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.