4G-netwerk KPN bereikt Utrecht

KPN heeft bij de uitrol van het 4G-netwerk Utrecht bereikt. Daarmee is de 4G-dekking van de randstad compleet en beschikt 50 procent van de Nederlanders over 4G in hun woon- of werkomgeving.

Vanaf vandaag, 27 juni 2013, kunnen inwoners van Utrecht al beschikken over 4G. Tevens maakt KPN bekend dat de uitrol zich vanaf de randstad in één golfbeweging versneld richting de steden Leeuwarden en Groningen in het noorden en Eindhoven en Maastricht in het zuiden zal begeven. Door deze versnelling zullen de meeste grote steden van Nederland naar verwachting aan het einde van 2013 over 4G van KPN kunnen beschikken.

Volgens Erik Vercouteren, programmadirecteur 4G bij KPN, is dit een direct gevolg van de nauwkeurige voorbereidingen van de 4G-operatie. ‘Vanaf de randstad gaan we met verhoogde inspanningen de grote steden in het zuiden en noorden van Nederland aansluiten. We hebben een complete bouwploeg toegevoegd en we schakelen op van circa zestig naar circa negetig sites per week. Zo kunnen we maanden eerder klaar zijn met het realiseren van volledig landelijke dekking en daarmee beschikt 80 procent van de Nederlanders over 4G vóór het eind van dit kalenderjaar.’

Video-gidsen

Ter gelegenheid van de start van het 4G-netwerk in Utrecht, zijn vier bekende Utrechters bereid gevonden om als ‘video-gids’ de zomer van Utrecht in beeld te brengen: Coen Swijnenberg (3fm DJ), Ronald Giphart (schrijver), Dafne Schippers (zevenkampster en deelneemster aan de European Youth Olympic Festival) en Teun den Hartog (voorzitter supportersvereniging FC Utrecht). Zij doen met 4G-toestellen verslag van de vele activiteiten die deze zomer in Utrecht plaatsvinden. Hun filmpjes worden met snelle 4G-verbinding gedeeld met andere geïnteresseerden via diverse , waaronder Youtube.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Op zich prima en zeker knap dat het in een record tempo wordt uitgerold, ook de pr daarvan komt met regelmaat langs.

Wat echter een tegengestelde snelheid heeft zijn de vernieuwende diensten die KPN er mee wil bieden, onderhand zou je zelfs kunnen stellen, gezien de stilte daarover, willen ze dat eigenlijk wel, of wordt het gewoon weer meer van het zelfde, maar dan wat sneller??

@Maarten: wat een ouderwetse gedachte. 4G is dé nieuwe mobiele infrastructuur. KPN maakt dit mogelijk. Waarom zou het succes afhangen van nieuwe diensten van KPN? Ik denk dat we dit wel aan de internetcommunity kunnen overlaten....

@Jan,

een paar overwegingen:

(hun) SMS opbrengsten zijn aan het imploderen voor ze, als ze iets nieuws, bedrijfseconomisch effectiefs dus, zouden willen bieden, dan bestaan ze over vijf jaar nog ..

zijn ze er niet meer is het 4 G netwerk ook ongeveer exit, minder providers betekent hogere tarieven, dit als ervaringsfeit...

Er zijn diensten die zijn interessanter om die vanuit de infrastructuur te bieden dan vanuit de gekoppelde systemen elders.

Voorlopig zijn ze nog niet instaat om het 3G netwerk met pensioen te sturen ondanks de XXXXL capaciteit van 4G ten opzichte van 3G

WiFi is niet de vervanger noch de concurrent va 4GStuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-27T13:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.