Green Valley rondt overname Triple C af

De leverancier van gemeentesoftware Green Valley in Delft heeft de overname van de voormalige midoffice-suite Triple C van CGI (voorheen Logica) afgerond. Het pakket is omgedoopt tot Green Valley Zaaksysteem en heeft een aantal nieuwe functionaliteiten gekregen.

Green Valley sloot op 16 oktober 2012 een deal met CGI voor de overname van de midoffice-suite die de ict-dienstverlener ontwikkelde voor het gemeentelijke samenwerkingsverband Govunited. Een buitenkansje, wist algemeen directeur Rens Boogerd van Green Valley. ‘Een midoffice met een uitgebreid pallet aan functionaliteiten waarmee gemeenten binnen no-time gemeentebreed zaakgericht kunnen werken en daarmee ook belangrijke kostenbesparingen realiseren.’

Green Valley was al betrokken bij de ontwikkeling van Triple C als onderaannemer van CGI. Het bedrijf was voor meer dan 50 procent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het midofficepakket. Het leverde frontoffice-componenten als cms, pdc, klantcontactsysteem, ris/bis.

Naast de software nam Green Valley ook de contracten met bestaande klanten over. Het ging daarbij om bij Govunited aangesloten gemeenten en enkele individuele gemeenten. De midoffice-software sloot bovendien prima aan op de frontoffice-activiteiten van zijn bedrijf, zegt Boogerd. ‘Wij zijn daarmee de enige aanbieder van zaaksystemen die zijn wortels heeft in de kernactiviteit van gemeenten: het leveren van efficiënte dienstverlening aan burgers en bedrijven.’

Kernregistratiesysteem

Een waardevolle toevoeging aan het Green Valley Zaaksysteem is volgens Boogerd het Kernregistratiesysteem van Govunited. Dat is een registratiesysteem dat binnen de gemeenten wordt toegepast: eenmalig inwinnen en meervoudig gebruiken. Daarmee kunnen gemeenten geld besparen, zegt Boogerd. ‘Daardoor kunnen zij kleine tot middelgrote systemen in de backoffice uitfaseren. Dat bespaart licenties, onderhoud en beheer.’

Het zaaksysteem wordt overigens verder verbeterd: de basis van het systeem wordt vernieuwd, zodat het schaalbaarder en beter te onderhouden wordt. Ook de gebruikersinterface wordt onder handen genomen en wordt de aansluiting op open standaarden verbeterd. Zo is het koppelvlak tussen het zaaksysteem en het documentmanagementsysteem nu volledig CMIS-compliant en wordt binnenkort gestart met de uitrol hiervan bij alle bestaande midoffice-klanten.

Green Valley

Green Valley heeft vestigingen in Delft, België en Noord-Amerika. Er werken zo’n vijftig mensen.

Computable Partner Award

Green Valley is als frontoffice-partner in het project 3D (digitalisering, Dienstverlening en Deregulering) bij de gemeente Horst aan de Maas genomineerd voor de Computable Partner Award 2013. Breng nu je stem uit!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-19T15:32:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.