Burgernet verlengt contract met CGI

Vrouw Smartphone

Opsporingsorganisatie Burgernet van politie en gemeenten heeft zijn contract met CGI voor het beheer en de ontwikkeling van applicaties verlengd met vijftien maanden. De dienstverlener zal de technische infrastructuur en de website vernieuwen, terwijl ook de rapportagefuncties van het systeem worden uitgebreid.

CGI was vanaf het begin in 2008 betrokken bij de ontwikkeling van Burgernet en is verantwoordelijk voor onder meer applicatiebeheer en -ontwikkeling, het op afstand beheren van de infrastructuur en het leveren van sms- en telefoondiensten via een externe partij. Daarnaast zorgt de dienstverlener voor vernieuwing van de technische infrastructuur, wordt er een nieuwe website opgezet en wordt de applicatie uitgebreid met een rapportagefunctionaliteit om de ‘heterdaadkracht’ van het systeem te meten. De looptijd van het nu afgesloten contract heeft een looptijd van vijftien maanden, omdat dan ook de overeenkomst tussen Burgernet en Amber Alert afloopt. Men gaat dan kijken hoe er met soortgelijke alerteringssystemen verder gegaan kan worden.

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Na bijvoorbeeld een melding van een inbraak, beroving of een vermist persoon, ontvangen burgernetdeelnemers in de buurt een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig.

Deelnemers die reageren worden direct doorgeschakeld naar de meldkamercentralist die de opsporing coördineert. Naar aanleiding van de verkregen informatie stuurt de centralist de politie aan. Na afloop ontvangen alle deelnemers een bericht over het resultaat van de Burgernetactie.

Landelijk

In 2008 en 2009 werd in negen Nederlandse gemeenten verdeeld over vijf politieregio’s proefgedraaid met Burgernet. Op basis van de bevindingen besloot het kabinet om Burgernet landelijk uit te rollen. Burgernet heeft inmiddels meer dan een miljoen deelnemers in bijna alle gemeenten in Nederland en groeit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

@ Johannes,

Gewoon even puur uit nieuwsgierigheid. Was deze verlenging nog onderdeel van een eerdere tender/rfp? Of is dit een traject geweest waar meerdere partijen op aangeboden hebben?

@Ruud
Ik heb het voor je nagevraagd. Met de verlenging maakt Burgernet gebruik van een optie voor verlenging in het bestaande contract met CGI. Dus er lag aan deze verlenging geen tender of RFP ten grondslag waarop meer partijen hebben kunnen bieden.

@ Johannes,

Bedankt voor je antwoord.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-13T10:45:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.