StartReady betreedt Scandinavische markt

Scandinavië

De Nederlandse Microsoft Lync-specialist StartReady betreedt per 1 september 2013 de Scandinavische markt. StartReady gaat een samenwerking aan met het Noorse CloudX, waardoor de producten en diensten van StartReady exclusief zullen worden gedistribueerd in Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland.

StartReady en CloudX gaan voor drie jaar een overeenkomst aan. In die periode gaat CloudX zich allereerst richten op de distributie van Lync4all, een telefonieoplossing op basis van Microsoft Lync die gehost wordt in de cloud. Zowel de Lync4all Public Cloud als de Lync4all Private Cloud, respectievelijk geschikt voor bedrijven vanaf tien medewerkers en vanaf honderd medewerkers, zal beschikbaar zijn voor klanten in Scandinavië. Op den duur gaat CloudX ook de Lync-appliances van StartReady distribueren in de regio.

Office365-resellers

De Scandinavische markt biedt volgens StartReady goede kansen voor het productportfolio. Microsoft is net als in Nederland reeds een dominante speler op het gebied van unified communications. CloudX gaat zich richten op het verkrijgen van partnerships met gevestigde Microsoft-resellers, waarbij in eerste instantie de focus ligt op servicegerichte Office365-resellers die het Lync4all-portfolio van StartReady kunnen gaan aanbieden. Daarnaast zal CloudX zich gaan richten op grotere hostingbedrijven en resellers voor het mkb, die vervolgens de eindgebruikers van Microsoft Lync kunnen bedienen.

‘Het is altijd onze ambitie geweest om Lync4all ook in het buitenland aan te bieden’, zegt StartReady-ceo Lucas Wensing. ‘Door de samenwerking met CloudX hebben we nu toegang tot heel Scandinavië. We verwachten veel van deze markt; de eerste reseller heeft al getekend.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-30T11:38:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.