Femke leest berichten van P2000 voor

De tekst van P2000-berichten kunnen tegenwoordig ook automatisch uitgesproken worden, dankzij Femke. Haar damesstem ‘leest’ de berichten van het paging-systeem in vloeiend Nederland voor. Deze innovatie komt van een Nederlandse systeemintegrator, Voorhout Data Connection uit Harmelen.

Gesproken P2000-berichten leveren in sommige situaties grote voordelen op. Het voorkomt dat een oproep gemist wordt, omdat de pieper niet wordt gehoord. Daarnaast is de kracht van gesproken woord sterker dan die van een tekst. Het is onmogelijk om informatie te missen. Een derde voordeel is dat Femke ook op een omroepinstallatie van een kazerne kan worden aangesloten. Vooral ‘s nachts is dat een duidelijke manier van communicatie.

Wat kan Femke? In de eerste plaats kan ze tekstberichten van een P2000- of PocSAG-ontvanger omzetten naar gesproken woord. Ten tweede kan ze, ingesteld door de gebruiker, afkortingen volledig en correct uitspreken. Femke kan op elk volume worden ingesteld, ze kan eindeloos berichten herhalen en sneller of langzamer praten. De P2000-berichten kunnen ook nog eens doorgestuurd worden naar een lichtkrant.

Technisch complex

Technisch is Femke complex. Ze bestaat uit een pc met audio- en netwerkinterface. Daaraan is een usb- of RS232-pager gekoppeld. Via een netwerkinterface is het systeem te configureren en te beheren. De audio-interface is bedoeld om de gesproken berichten af te spelen.

Standaard wordt het systeem met een compacte pc van 21 bij 23,5 bij 6,5 centimeter geleverd. Het systeem kan ook op een door de klant aangeleverde pc worden geïnstalleerd. Femke is met iedere webbrowser te benaderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een nuttig systeem, dat zeker. Of het echt complex is, valt in elk geval niet uit de tekst op te maken. Een pc met audio en netwerk interface met een usb/pager en...."De audio-interface is bedoeld om de gesproken berichten af te spelen." levert niet veel uitdaging op denk ik.

Inderdaad, dit kan elke hobbyist in een weekend in elkaar draaien, P2000 feed, feed filteren en evt afkortingen vervangen, text-to-speech engine erachter en voila..

Heren, toevallig wel eens met TTS gewerkt, maar vloeiend Nederlands is echt wel een uitdaging voor de gemiddelde TTS machine (De bekendste waren Vlaams van Lernout & Hauspie. Ik weet niet of jullie ooit een IVR aan de lijn krijgen, maar die zijn bijna stuk voor stuk in elkaar geprutst door mensen die dachten dat ook wel even te doen en dat is te horen.

Maar toegegeven de uitdaging zit niet in de PC of USB etc...

Wel ben ik nieuwsgierig welke engine gebruikt wordt.

Mvg Guido

'Standaard wordt het systeem met een compacte pc van 21 bij 23,5 bij 6,5 centimeter geleverd.'
En dat heet compact?!? Andere zouden dat een koelkast noemen, zeker omdat het een dedicated appliance is...
Waarom nemen ze niet iets als een Gigabyte Brix (Intel Core i3-3227U processor) (29.9 x 107.9 x 114.6 mm, nog vrij groot, maar ruim 8x kleiner.. )? Voor de rest vraag ik mij af of dit niche product het noemen waard is..

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-30T14:45:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.