Keygene kiest opslagplatform HP voor big data

Keygene schaft HP 3PAR StoreServ Storage aan om zijn elementaire data uit complexe moleculaire genetische en genomische onderzoeken beter te kunnen beheren. Het bedrijf uit Wageningen met een dochterbedrijf uit het Amerikaanse Rockville heeft zo'n 130 werknemers in dienst die strategisch en praktisch gewasonderzoek doen. Om de enorme groei aan data aan te kunnen besloot Keygene een nieuw opslagplatform te kiezen.

Keygene doet onderzoek en levert producten die inspelen op de behoefte aan kwaliteit op het gebied van gewasopbrengst. Ook focust het bedrijf op de verbetering van gewassen op het vlak van voedsel, veevoeding, brandstof, vezels en bloemen. 'Het behouden en veilig opslaan van 'big data' is cruciaal voor ons onderzoek. Onze onderzoekers moeten deze data ook snel kunnen benaderen,' aldus Dr. Roeland van Ham, manager Bioinformatics Keygene. 'De HP 3PAR StoreServ Storage oplossing biedt deze functies en helpt ons om de steeds groeiende data bij te houden. In combinatie met de HP StoreEver Tape en het Quantum StorNext File System hebben wij nu een oplossing die ons in staat stelt om onderzoeksdata op te slaan, makkelijk toegankelijk te maken en te bewaren op een goedkopere en gebruiksvriendelijke manier.’  

HP 3PAR StoreServ’s Thin Provisioning software beperkt de kosten door Keygene alleen diskcapaciteit aan te laten schaffen wanneer dat echt nodig is. Het it-team wordt ontlast omdat het beheer voortaan geautomatiseerd en gecentraliseerd plaatsvindt in plaats van de eerdere handmatige administratie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-03T18:10:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.