Atrato redt vege lijf na overname door Hibernia

Graafwerkzaamheden voor het project Kelvin van Hibernia Networks voor een nieuwe kabelverbinding tussen Noord-Ierland en Noord-Amerika.

De Amerikaanse telecomdienstverlener Hibernia Networks neemt de Nederlandse datacenterdienstverlener Atrato IP Networks over. Bij het bedrijf uit Schiphol-Rijk dreigde door financiële problemen bij zijn inkooporganisatie de stekker er uit getrokken te worden. Dit kon door de verkoop aan Hibernia Networks, naar verluidt een grote schuldeiser, net worden voorkomen. Hibernia is in handen van de investeringsmaatschappij Columbia Ventures Corporation (CVC).

Atrato IP Networks is een leverancier van IP-transit, carrier services, remote peering en managed services, met een klantenbestand bestaande uit telco's, internetdienstverleners, contentleveranciers en hosting bedrijven. Atrato is opgericht in 2005 en heeft in Schiphol-Rijk over een laag latency netwerk, verbonden met bijna dertig internet exchanges.

Zwaar weer

De website iSpam.nl, gespecialiseerd in nieuws over datacenterontwikkelingen, meldde enkele weken geleden dat Atrato in zwaar weer verkeerde. De site publiceerde een brief die de aandeelhouders naar de klanten hadden gestuurd, waarin stond dat er als voor eind augustus geen overnamepartij was gevonden, de activiteiten van Atrato gestaakt zouden worden. Het grote probleem was dat de inkooporganisatie van Atrato, handelend onder de naam Tripartz, grote verliezen leed en het op zich goeddraaiende Atrato daarvan de dupe zou worden. Het geld was op.

Combinatie

Nu het bedrijf door Hibernia Networks is overgenomen kan de dienstverlening aan klanten worden voortgezet. Volgens iSpam.nl is Hibernia Networks de belangrijkste schuldeiser van Atrato. Totaal zou het gaan om ruim een miljoen euro aan openstaande rekeningen. Door het bedrijf over te nemen, en niet bijvoorbeeld failliet te laten gaan, hoopt Hibernia in ieder geval nog wat van zijn geld terug te zien.

Daarnaast beschouwt Hibernia de aankoop van Atrato als een versteviging van zijn activiteiten in Europa. Het beschikt nu naast de vestiging in Dublin over een tweede technisch centrum, maar dan op het continent. 'De combinatie van Hibernia’s wereldwijde glasvezelnetwerk en Atrato’s Ethernet and IP-diensten versterkt ons aanbod voor klanten', benadrukt Bjarni Thorvardarson, algemeen directeur Hibernia Networks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-05T16:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.