EZ steekt 6 miljoen in samenwerking Surf en MKB

Meer geld

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) stelt zes miljoen euro beschikbaar om de Nederlandse ict-infrastructuur voor het hoger onderwijs en onderzoek te ontsluiten voor het midden- en kleinbedrijf. EZ wil ondernemers gebruik laten maken van de high performance computing-diensten en geavanceerde netwerkverbindingen bij Surf wanneer bij productontwikkeling blijkt dat er veel rekenwerk nodig is. Surf is de ict-dienstverlener van het hoger onderwijs. Met deze hulp kunnen zij sneller inspelen op marktontwikkelingen en hun concurrentiekracht vergroten, aldus EZ.

In het kader van deze steun sloten Willem Vermeend en Erna Froon, aanjagers van het doorbraakproject ‘Ambitieuze mkb-er innoveert met ict’, een overeenkomst met de Surf-onderdelen Surfsara, de ict-infrastructuurdienstverlener voor het hoger onderwijs,  en Surfnet, het Nederlands computernetwerk voor hoger onderwijs en onderzoek.  

Volgens Erwin Bleumink, directeur Surfnet, kan 'Surf met deze nieuwe investering in de e-infrastructuur de samenwerking tussen de wetenschap en het bedrijfsleven faciliteren en stimuleren. De e-infrastructuur kan onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers helpen om sneller en efficiënter gezamenlijk te kunnen werken aan de technologieën en producten van morgen.' 

Doorbraakprojecten

Het doorbraakproject ‘Ambitieuze mkb-er innoveert met ict’ is een publiek-private samenwerking tussen het ministerie van EZ, MKB Nederland, VNO-NCW, TNO, Syntens, ECP en Surf. Er zijn in totaal tien doorbraakprojecten waarmee de Rijksoverheid de kennis over ict en de mogelijkheden ervan wil vergroten. Het gaat om publiek-private doorbraakprojecten bij de overheid en in het bedrijfsleven, het onderwijs, de zorg en de energiesector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Weet iemand of deze steun alleen de rekencapaciteit betreft of ook softwarekennis en evt licenties? Ik kan mij voorstellen dat er zeker op het energievlak veel behoefte kan zijn aan CFD analyses. de benodigde brute rekenkracht hiervoor is fijn, maar hulp met het opzetten van de modellen en de benodigde programmeer inspanningen en/of software licenties helpen minsten zoveel.
ik hoor het graag.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-15T11:42:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.