Akamai koopt DDoS-beveiliger Prolexic

Dit artikel delen:
Hack

Netwerkdienstverlener Akamai neemt voor 370 miljoen dollar Prolexic over. Prolexic levert beveiligingsoplossingen voor datacenters en webapplicaties.

Het Amerikaanse Prolexic (opgericht in 2003) levert beveiligingsoplossingen die een distributed denial of service-aanval (DDoS) moeten tegengaan. Akamai hoopt zo te voorkomen dat criminelen via internet de belangrijkste bedrijfssystemen van klanten platleggen.

'Klanten vragen steeds vaker om de beveiliging van bedrijfskritische systemen uit te breiden naar het volledige portfolio aan bedrijfssoftware, inclusief e-mail, bestandsbeheer en vpn', schrijft Akamai in een toelichting op de overname. Daar staat ook in dat de overname in het eerste kwartaal van 2014 moet worden afgerond.

Akamai startte eind 2012 een dienst voor spoedhulp bij DDoS-aanvallen. Via een hotline kunnen slachtoffers van een DDoS-aanval direct advies krijgen.

Ben Verwaayen

In november 2013 tradt ex-Alcatel-Lucent-topman Ben Verwaayen toe tot de raad van bestuur van Akamai. Hij is benoemd om de relaties met grote telecomleveranciers en netwerkpartners aan te halen. Het is niet bekend of hij direct bij de overname van Prolexic betrokken is geweest.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-02T14:28:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.