Noord-Hollands Archief krijgt Wi-Fi van Ruckus

Het Noord-Hollands Archief in Haarlem

Het Noord-Hollands Archief in Haarlem is met het oog op de toekomst het archief in rap tempo aan het digitaliseren. Om dit te kunnen faciliteren heeft Set Telecom het archief voorzien van een compleet vernieuwde ict-infrastructuur, met een smart Wi-Fi netwerk van Ruckus Wireless.

Het Noord-Hollands Archief is met vijftig kilometer aan archiefmateriaal het historische informatiecentrum voor Noord-Holland, Kennemerland en Haarlem. Jaarlijks wordt het archief door ongeveer twintigduizend gasten bezocht die op zoek zijn naar verschillende documenten van rijksinstellingen zoals bouwtekeningen, oude kranten, overheidsinformatie en gemeentelijke aktes.

Om met de hedendaagse ontwikkelingen mee te gaan is het archief zijn dienstverlening aan het digitaliseren. Het archief heeft ongeveer vierhonderd gigabyte aan digitaal materiaal beschikbaar en jaarlijks wordt dit met tientallen gigabytes aan data uitgebreid. Om dit nu en in de toekomst te kunnen blijven doen heeft Set Telecom het archief voorzien van een vernieuwde ict-infrastructuur.

Set Telecom

Met deze vernieuwingen werd ook de roep om een kwalitatief goed Wi-Fi-netwerk voor personeel en gasten steeds luider. Hiervoor kwam het Noord-Hollands Archief uit bij Set Telecom, partner van Ruckus Wireless. Om een gedegen advies over de juiste apparatuur en de locatie van de access points te kunnen geven, heeft Set Telecom eerst een grondige site survey met metingen op locatie gedaan. Op basis van de meting heeft Set Telecom gekozen voor de intelligente Wi-Fi-apparatuur van Ruckus Wireless.

'De Wi-Fi apparatuur van Ruckus beschikt over een groot bereik, waardoor je minder zenders nodig hebt', zegt Wibo van der Meulen Kunee, partner bij Set Telecom. 'Wij gebruiken op de hoofdlocatie twaalf zenders en op de tweede locatie nog eens vijf. Daarmee heb je overal een goed bereik. Als we bijvoorbeeld Cisco hadden gebruikt, dan hadden we anderhalf keer zoveel zenders nodig gehad, met een hoger prijskaartje tot gevolg.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-04T09:55:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.