Colt: CIO heeft moeite met datacenter-strategie

CIO

De snelheid waarmee ondernemingen strategische beslissingen nemen ten aanzien van het beheer van data neemt af, iets wat ingrijpende gevolgen kan hebben voor de bedrijfsvoering. Dit blijkt uit onderzoek van datacenter-dienstverlener Colt. Hoewel het eenvoudiger wordt om nieuwe technologie te implementeren, geven de enquêteresultaten aan dat Europese cio’s meer moeite hebben met het formuleren van een strategie voor hun datacenter dan twaalf maanden geleden.

Ook blijkt uit de online enquête onder 503 managers in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk dat de planning van de aanlevering van strategische en tactische informatie langer in beslag neemt en dat Europese cio’s onzeker zijn over de gegevenscapaciteit van hun datacenter. 62 procent van alle bedrijven die geconfronteerd worden met veranderingen in de planningscycli merken dat deze cycli langer worden. De percentages variëren tot op zekere hoogte tussen regio’s: Nederland 76 procent, Duitsland 51 procent, Frankrijk 73 procent, Verenigd Koninkrijk 56 procent.

Slechts 38 procent van de Europese besluitvormers geeft aan dat de planningscycli korter worden. 63 procent van de respondenten erkent dat er de afgelopen twaalf tot 24 maanden fouten zijn gemaakt ten aanzien van de capaciteitsplanning. Deze percentages blijven echter per regio relatief constant: Nederland 56 procent, Duitsland 64 procent, Frankrijk 63 procent, Verenigd Koninkrijk 66 procent.

Vier verstorende factoren

Het onderzoek signaleert vier verstorende factoren voor datacenters: bedrijfstransformatie, locatie en decentralisatie van data, energiebeheer en risicobeheer en compliance. Deze factoren hebben een negatieve invloed op de snelheid waarmee beheerders van datacenters ondersteuning kunnen bieden voor de bedrijfsbehoeften en het vermogen van organisaties om belangrijke zakelijke en ict-vraagstukken op prioriteit in te delen.

Deze verstorende factoren maken het moeilijker voor bedrijven om efficiënt (vertragingen) en doelmatig te plannen (verkeerde inschattingen van de capaciteitsvraag). Negatieve factoren op het gebied van energiebeheer, de locatie van gegevens, bedrijfstransformatie en risicobeheer en compliance spelen een grote rol binnen bedrijven die de capaciteitsvraag verkeerd hebben ingeschat of te maken hebben met langere planningscycli.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-11T11:03:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.