DPA trekt bod officieel in

ICT Automatisering verkleint verlies opnieuw

Dit artikel delen:

Systeemintegrator en technisch dienstverlener ICT Automatisering uit Barendrecht heeft in 2013 opnieuw zijn verlies weten te verkleinen. Waar in 2011 nog een nettoresultaat van -8,3 miljoen euro werd genoteerd, wist het bedrijf dit verlies in 2012 naar 5,3 miljoen euro terug te brengen. In 2013 is deze verder verkleind naar 1,1 miljoen euro verlies. Hier tegenover staat een omzet van 79,5 miljoen euro, 2,1 procent meer dan in 2012.

De hogere omzet werd door ICT Automatisering vooral in de tweede helft van 2013 gerealiseerd. Toen werd er 6,1 procent meer omzet geboekt dan de tweede helft van 2012. ‘De verdere implementatie van onze verticals-strategie en de verdere terugdringing van de indirecte kosten hebben in 2013, ondanks de geringe investeringsbereidheid, geleid tot een duidelijke verbetering van de resultaten’, zegt ICT Automatisering-ceo Jos Blejie. 'We zijn een aantal partnerships aangegaan met vooraanstaande spelers in een aantal van onze belangrijkste sectoren. Deze partnerships zijn van essentieel belang voor een succesvolle introductie van onze producten en diensten.’

In het komende jaar gaat ICT Automatisering deze strategie verder uitrollen en gaat het bedrijf zich meer toeleggen op veelbelovende product-marktcombinaties. Blejie: ‘Ons bedrijf is goed gepositioneerd om verdere groei te verwezenlijken en we hebben er vertrouwen in dat 2014 een verdere verbetering van het bedrijfsresultaat ten opzichte van 2013 gaat laten zien.’

DPA trekt bod in

Vlak voordat ICT Automatisering zijn jaarcijfers over 2013 bekendmaakte, trok detacheerder DPA Group officieel zijn bod op de ict-dienstverlener in. DPA wilde ICT Automatisering overnemen, maar nu de aandeelhouders van ICT Automatisering hun goedkeuring hebben gegeven aan de overname van ingenieurs- en softwareontwikkelingsgroep Brandfort, ziet DPA van een overname af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-13T10:09:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.