Infotheek gaat door met webwinkel Comcom.nl

E-commerce

Hardwaredienstverlener Infotheek heeft de domeinnaam Comcom.nl en het platform achter de voormalige computerwebwinkel gekocht. De online retailer uit Eindhoven stopte er eind 2013 mee. Infotheek brengt naar verwachting over anderhalve maand het vernieuwde Comcom.nl in de lucht. Doelgroep zijn de kleinere klanten met vijftig of minder medewerkers. Die kunnen via het portaal spullen bestellen als pc',s notebooks, netwerkapparatuur, printers, accessoires en complete werkplekinrichtingen.

Infotheek bedient met zijn hardwareleveringen en -diensten met name de overheid, de zorg en bedrijven boven de vijftig medewerkers. 'Wij merkten dat ook kleinere bedrijven en organisaties behoefte hebben aan het inkopen via internet van computerapparatuur', vertelt Mirjam Roos, verkoop- en marketingdirecteur van Infotheek. 'We wisten dat Comcom.nl was gestopt en konden uit de boedel de domeinnaam en het platform achter de website overnemen. Dat zijn we nu aan  het stroomlijnen met onze eigen ordersystemen'.

Roos benadrukt dat er verder geen contracten met leveranciers van het oude Comcon.nl noch medewerkers zijn overgenomen. 'Het ging ons puur om de domeinnaam en het platform. Dat zijn we nu aan het inrichten. Naar verwachting gaan we over zes weken live.' 


Zij benadrukt dat het inrichten van dit portaal niets te maken heeft met de eis uit sommige hardwareaanbestedingen dat inschrijvers over een webshop moeten beschikken. Infotheek verloor recent een aanbesteding bij de financiële waakhond AFM, omdat het bedrijf zo'n openbare shop nog niet had draaien. 'Dat gat vullen we in met andere spannende initiatieven, zoals klantcontactportalen. Daar zijn we nu ook druk mee bezig.'

Comcom

Comcom.nl startte eind 2009 als online aanbieder van computerproducten en elektronica in Nederland en België. Het bedrijf richtte zich op consumenten, bedrijven en overheidsinstellingen. Het vormde het onderdeel van Dynamation IT Professionals in Eindhoven, dat automatiseringsdiensten leverde aan de overheid en het mkb (met name Apple). Aandeelhouders waren volgens een artikel uit CRN Ad Goossens, die ook de leiding had over Dynamation, en Molenwijck, een investeringsvehikel van de gebroeders Jos en Vincent Reijers (eigenaren van distributeur Copaco).

Jochem Reijers, zoon van Jos Reijers, bekleedde de afgelopen paar jaar de post van algemeen directeur. Comcom.nl legde zich ook toe op het opkopen en doorverkopen van oudere hardwarevoorraden die fabrikanten niet meer produceerden maar waar maar nog wel vraag naar was in de markt. Afgelopen december stopte de webwinkel er ineens mee zonder opgaaf van reden. Reeds bestelde producten werden nog wel uitgeleverd. Reijers is sinds kort betrokken bij de start van het onlinebedrijf iLocate.

Dynamation IT Professionals bestaat overigens ook al een tijdje niet meer, omdat het begin 2012 werd overgenomen door NMA ICT Solutions. Oud-directeur Ad Goossens is tegenwoordig wiskundeleraar in Eindhoven. Comcom.nl kwam daarna op eigen benen te staan

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-16T15:42:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.