Managed hosting door True

Seagate koop Flash-activiteiten Avago

 

Storageleverancier Seagate neemt de Flash-activiteiten van infrastructuurleverancier Avago over. Avago levert vooral halfgeleiderapparatuur voor de storage-, netwerk-, draadloze en industriële markt. Seagate betaalt in totaal 398 miljoen euro (540 miljoen dollar) in contanten voor de divisies ASD (Accelerated Solutions) van LSI (onderdeel van Avago) en de Flash Components van Avago zelf.

Door de overname versterkt Seagate zich op het gebied van enterprise PCIe Flash- en ssd-controller-mogelijkheden voor de groeiende Flash-storagemarket. De ASD-activiteiten van LSI, de op een na grootste speler op het gebied van PCIe Flash, wereldwijd, richten zich op de sterk groeiende cloud- en hyperscale-markten. De Flash Components-activiteiten, bekend van de SandForce SF2000- en SF3700-controllerproducten, spelen in op hoogvolumemarkten.

Groeimarkt

‘Seagate wil klanten een complete reeks van opslagoplossingen bieden’, zegt Seagate-ceo Steve Luczo. ‘Deze overname breidt ons Flash-aanbod sterk uit als aanvulling op het bestaande portfolio. LSI levert binnen zijn ASD-divisie het breedste aanbod van PCIe Flash-producten en intellectueel eigendom. De Flash Components-divisie biedt uitstekende ssd-controllers met ondersteuning van een reeks van applicaties. Deze acquisitie versterkt ons op het gebied van Flash-storage-mogelijkheden in de breedte en diepte, en de teams brengen expertise mee, waarmee we onze roadmap in deze belangrijke groeimarkt versnellen.’

In het boekjaar 2015 verwacht Seagate dat de combinatie van de zakelijke ssd-productlijn en de SSssd-controller-families ten minste zorgen voor 150 miljoen dollar aan omzet. Naarmate Seagate meer operationele synergie bereikt en de ssd-technologie in het productportfolio opneemt, verwacht het bedrijf dat de operationele marge uit de ssd-activiteiten neutraal tot positief zal zijn in 2016 en daarna. De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van het kalenderjaar 2014 afgerond zijn. Dat is afhankelijk van goedkeuring van toezichthouders.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5111286). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Zeer strategische overname. LSI is en blijft een grote speler.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×