Pure Storage koopt storagepatenten van IBM

Pure Storage neemt meer dan 100 patenten van IBM die betrekking hebben op opslagsystemen en gerelateerde technologieën. Ook hebben de bedrijven een wederzijdse licentieovereenkomst getekend voor het gebruik van patenten. De bedrijven hebben geen financiële voorwaarden bekendgemaakt.

‘Deze transactie betekent een aanzienlijke stijging van het aantal patenten van Pure Storage’, zegt Joe FitzGerald, juridisch vicepresident voor Pure Storage. ‘We beschikken nu over een robuuster en strategischer patentportfolio waarmee onze klanten nog beter kunnen profiteren van onze focus op doorlopende innovatie in opslagsystemen.’

‘Deze overeenkomst met Pure Storage laat de waarde zien van de gepatenteerde uitvindingen van IBM en van onze betrokkenheid bij het stimuleren van innovatie’, zegt William LaFontaine, algemeen manager intellectueel eigendom bij IBM. ‘Dit doen we onder meer door via licenties toegang te bieden tot ons patentportfolio.’ IBM is al 21 jaar op rij de grootste patentontvanger in de Verenigde Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-20T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.