Waterschap verlengt contract Scholten Awater

Rens Evers, commercieel directeur Scholten Awater.

Waterschap Hunze en Aa’s verlengt de samenwerking met ict-dienstverlener Scholten Awater. Het nieuwe contract dat na een Europese aanbesteding is gegund, geldt voor een periode van twee jaar met een optionele verlenging van tweemaal twee jaar. De totale geraamde waarde van de overeenkomst kan oplopen tot ongeveer negenhonderdduizend euro. Het waterschap en de ict-dienstverlener werken als sinds 2003 samen.

De opdracht bestaat uit de levering van desktops, thin clients, monitoren, laptops, tablets, smartphones en netwerkprinters. Daarnaast levert Scholten Awater ook ict-diensten zoals garantieafhandelingen. Het waterschap beschikt over ongeveer 425 geautomatiseerde werkplekken (pc's, laptops en mobiele devices) en er zijn circa 360 medewerkers.

Hunze en Aa’s is verantwoordelijk voor voor schoon- en voldoende water in de regio’s Noordoost Drenthe en Oost Groningen. Daarnaast is het waterschap verantwoordelijk voor veilige dijken en goed bevaarbare waterwegen. Daarbij houden zij rekening met de verschillende belangen van natuur, landbouw en recreatie. Zodat iedereen er veilig kan wonen, werken en recreëren. 

'Goede hardware is belangrijk bij de ondersteuning van de werkzaamheden van het waterschap. Wij zijn dan ook blij dat wij ons steentje kunnen bijdragen aan de veiligheid van de woonomgeving', licht commercieel directeur, Rens Evers van Scholten Awater toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wel vreemd:
Het waterschap beschikt over ongeveer 425 geautomatiseerde werkplekken (pc's, laptops en mobiele devices) en er zijn circa 360 medewerkers.

65 werkplekken teveel? Dat ruikt naar een interessante besparing.

@Reza
In mijn laatste opinie schreef ik al over de metadata, de data waarvan juridisch eigendom zo duister is. En het is dus deze data die als een soort van valutering gebruikt wordt om zodoende de kosten van bepaalde diensten laag te houden. Een encryted payload beschermd alleen de data maar laat de routering vaak nog onbeschermd. Ik hoef waarschijnlijk niets te zeggen over de bewaarplicht telecommunicatiegegvens.

IoT heeft hierdoor nog veel weg van:

"One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all, and in the darkness bind them."

Voordat alle Gollum's weer reageren, ik wijs niet per definitie deze ontwikkeling af maar stel bovenal dat er een prijs aan zit. We voeden tenslotte zelf de profiling bubble door zonder kritische vragen te adopteren wat veelbelovend lijkt. Informatie is handelswaar en wordt lang niet altijd eerlijk en onder de juiste vlag verkregen. Hackers zijn namelijk niet het enige probleem.

Om in te gaan op je vendor-lock, wisselen van bank betekent vaak dat je alle relaties moet informeren over nieuwe rekeningnummer, dit geldt meestal ook voor je e-mail adres en dus zit je vaak al snel vast aan een oplossing doordat wisselen gewoon teveel inspanning kost. Bedrijven zijn zich hiervan bewust en CRM richt zich ook niet op klanttevredenheid maar de binding om zodoende afzet te verzekeren.

@Harry

ongeveer 425 geautomatiseerde werkplekken (pc's, laptops en mobiele devices) en er zijn circa 360 medewerkers.

Klopt toch bij meerdere devices per medewerker?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-05T14:45:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.