Commscope koopt breedbandtak TE Connectivity

Handen schudden

Netwerkspecialist Commscope wil de breedbandactiviteiten van TE Connectivity (voorheen Tyco Electronics) overnemen voor drie miljard dollar. De divisie Broadband Network Solutions levert oplossingen op het gebied van telecommunicatie en (draadloze) netwerken. De divisie is goed voor een omzet van 1,9 miljard dollar. Er werken zo'n tienduizend man, verspreid over 65 kantoren. Met de overname versterkt Commscope zich met name in Europa, Midden-Oosten, Afrika en Azië.

Elektronicaconcern TE Connectivity gaat zich focussen op het leveren van connectoren en sensoren. Het bedrijf zet vol in op het internet of things (IoT). Met de verkoopopbrengst van het afstoten van de divisie Broadband Network Solutions wil het Amerikaanse concern, dat een Europees hoofdkantoor in het Zwitserse Schaffhausen heeft, onder andere nieuwe overnames financieren. In Nederland is TE Connectivity via het partnerkanaal actief.

Het Amerikaanse Commscope ontwerpt, bouwt en beheert vaste en draadloze netwerken. Met de overname van de breedbandtak van TE Connectivity versterkt het bedrijf zich geografisch gezien met name in Europa, Midden-Oosten, Afrika en Azië. Ook krijgt het een betere balans in de omzet en groeien de drie onderdelen Draadloze netwerken, Vaste netwerken en Breedbandverbindingen qua inkomsten meer naar elkaar toe. Commscope haalt de meeste omzet (zo'n 46 procent) uit draadloze netwerken. Daarnaast heeft de divisie van TE circa zevenduizend patenten, met name op het gebied van glasvezeltechnologie.

De overname wordt naar verwachting eind dit jaar afgerond. Commscope is al langer op overnamepad. Zo kocht het in 2013 datacenterbeheerder iTracs en Redwood Systems, een leverancier van led-verlichting en geïntegreerde sensornetwerken voor datacentra en gebouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-29T09:29:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.