Intel introduceert nieuw 64-bit platform

Intel breidt zijn 64-bit serverplatforms uit. Het nieuwe platform - met de codenaam 'Truland' - zorgt voor hogere applicatieprestaties, een hogere beschikbaarheid en lagere kosten, terwijl het tevens de mogelijkheid biedt om grote hoeveelheden gegevens te verwerken.

Het platform is gericht op middelgrote bedrijfsomgevingen en bestaat uit vijf nieuwe processors voor servers met vier of meer processoren, en een nieuwe chipset. Het platform is samengesteld uit 64-bit Intel Xeon MP (multiprocessor), uiteenlopend van low-cost tot high-end varianten, en de Intel E8500 chipset. Deze nieuwe chipset is speciaal ontworpen voor dual-core technologie en bereidt klanten voor op de aanstaande transitie naar processoren met meerdere kernen (cores) en andere innovaties, zoals Intel Virtualization Technology.

"Intel viert dit jaar zijn tiende jaar in de markt voor multiprocessor servers",  zegt Pat Gelsinger, senior vice president en general manager van Intels Digital Enterprise Group. "Het begon in 1995 met de Intel Pentium processor en vandaag komen we dus met de zesde generatie Intel Xeon processor MP. Gedurende de afgelopen tien jaar heeft Intel bijgedragen aan een fundamentele verandering van het middensegment van de servermarkt, van kostbare, bedrijfseigen machines naar betaalbare, krachtige en innovatieve servers die zijn gebaseerd op standaarden. Intel heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bieden van hoge prestaties en innovatie tegen een lage prijs."

Intel heeft voor het eerst in een MP serverplatform Intel Extended Memory 64 Technology1 (EM64T), PCI Express, DDR2-400 geheugen en Demand Based Switching gecombineerd met Enhanced Intel SpeedStep Technologie. Samen helpen deze functies bij het verhogen van de hoeveelheid adresseerbaar geheugen en de serverprestaties, en wordt de betrouwbaarheid van servers verbeterd.

De nieuwe platforms kunnen gebruik maken van het Intel Software Network, dat ook is aangekondigd. Het Intel Software Network biedt software-ontwikkelaars bij bedrijven en onafhankelijke ontwikkelaars tools, training en adviezen voor het bouwen van applicaties voor 64-bit, multi-core architecturen en andere toekomstige Intel platformtechnologieën. Meer informatie over dit netwerk is te vinden op www.intel.com/software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-30T13:05:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.