Cisco ziet vooral winst stijgen in boekjaar

John Chambers heeft na twintig jaar de dagelijkse leiding van Cisco overgedragen aan Chuck Robbins (foto).

Netwerkconcern Cisco behaalde in het gebroken boekjaar 2014/2015, dat eindigde afgelopen 25 juli, een omzet van 49,2 miljard dollar. Dat is een stijging van 4,3 procent ten opzichte van het boekjaar 2013/2014 (omzet: 47,1 miljard dollar). De nettowinst kwam uit op 9,0 miljard dollar; 14,4 procent meer dan de winst een jaar geleden (7,9 miljard dollar). Voor het eerste kwartaal van het lopend boekjaar 2015/2016 verwacht Cisco een omzetgroei van 2 tot 4 procent.

In het vierde kwartaal van het afgelopen boekjaar draaide Cisco een omzet van 12,8 miljard dollar; een stijging van 3,9 procent ten opzichte van de omzet van 12,4 miljard uit het vergelijkbare kwartaal een jaar geleden. De nettowinst bedroeg 2,3 miljard dollar; een toename van 3,2 procent in vergelijking met de 2,2 miljard dollar winst in het slotkwartaal van het boekjaar 2013/2014.

De groeicijfers zijn vooral te danken aan de resultaten van Cisco in Noord- en Zuid-Amerika. In de rest van de wereld bleven de omzetten stationair ten opzichte van het boekjaar 2013/2014.

Aankondigingen

Cisco kondigde in het vierde kwartaal van boekjaar 2014/2015 aan een deel van de 'video connected devices unit' voor zeshonderd miljoen dollar in aandelen en contanten te verkopen aan het Franse Technicolor. Het netwerkconcern wil zich richten op videodiensten in de cloud en software-gebaseerde videodiensten. De transactie wordt naar verwachting begin 2016 afgerond.

Tijdens het vierde kwartaal maakte Cisco verder bekend het cloud-gebaseerde it-beveiligingsbedrijf OpenDNS over te willen nemen. Ook meldde het bedrijf dat er nieuwe acquisities in het verschiet liggen die het software-, collaboration- en cloud-portfolio verder aanvullen.

Verder opzienbarend nieuws in het slotkwartaal was het vertrek na twintig jaar van boegbeeld John Chambers (hij blijft wel 'chairman'). Hij is opgevolgd door Chuck Robbins die sinds 1997 bij Cisco werkt en zich de laatste jaren vooral met het partnerkanaal bezighield.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-19T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.