Omzet Infotheek stijgt met 100 miljoen

Investering groei euro

De Leidse it-leverancier Infotheek behaalde in 2015 een omzet van 316 miljoen euro. Dit is een absolute groei van honderd miljoen euro ten opzichte van 2014. Zo blijkt uit de jaarcijfers van Infotheek. Over de winst doet het bedrijf geen uitspraken.

Infotheek behaalde in 2015 een omzet van 316 miljoen euro. Dit is een groei van 40 procent ten opzichte van het jaar daarvoor, 2014. Dit komt neer op een toename van honderd miljoen euro. Deze omzetgroei is voor Infotheek hoger dan de afgelopen jaren. Toen lag de groei gemiddeld op 25 en 30 procent.

De it-leverancier heeft de doelstelling om in 2018 een omzet van vierhonderd miljoen euro te behalen. Met deze behaalde jaarresultaten loopt het bedrijf naar eigen zeggen ruim voor op het gestelde doel.

Omzetgroei

Het bedrijf verkoopt onder meer refurbished producten en gebruikte hardware. Dit onderdeel was goed voor 40 procent van de omzet. Daarnaast verkoopt het ook nieuwe producten en levert het verschillende diensten.

Een groot gedeelte van de omzetgroei heeft het bedrijf organisch behaald. Zo werd begin 2014 Flex IT Rent opgericht, een it-verhuurpartij als onderdeel van Infotheek Rent. Ook kwam een deel van de omzetgroei voort uit de acquisitie van de webwinkel 4Launch.

IT4Kids

In 2012 werd IT4Kids opgericht. Deze stichting maakt het voor bedrijven mogelijk om de waarde van oude it-hardware te doneren aan een goed doel. Infotheek stak in 2015 honderdduizend euro in deze stichting. Daarnaast werd er 150.000 euro aan donaties binnengehaald. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-05T11:24:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.