ISL, Skool en .NL buiten bankroet Paradigit

Paradigit in Amersfoort

De twaalf winkels van computerbedrijf Paradigit en de vijf 'shop-in-shops' die recent bij V&D zijn gestart, zijn failliet verklaard. Ook het distributiecentrum van de winkels, PDC, is in staat van faillissement verklaard. Volgens de computerwinkelketen is het bankroet het gevolg van de aanhoudende malaise in de detailhandel. Paradigit gaat in gesprek met de curatoren om de mogelijkheden van een gedeeltelijke doorstart te verkennen. Het bedrijf laat weten dat De webwinkel Paradigit.nl niet wordt geraakt door dit faillissement, evenals de zusterbedrijven Skool en ISL Automatisering.

Paradigit zegt in een verklaring er alles aan te doen om de bestellingen die zijn en worden geplaatst bij deze ondernemingen op de gebruikelijke wijze en termijn af te handelen. Paradigit.nl streeft ernaar, in overleg met de curatoren, alle garantieaanvragen van de Paradigit-winkels te blijven voortzetten vanuit de webwinkel. De curatoren zijn afkomstig van Turnaround Adviocaten en Hekkelman Advocaten en Notarissen.

Paradigit meldt dat Skool Automatisering, een ict-beheerder voor het onderwujs, en hardwaredienstverlener voor de zakelijke markt ISL Automatisering buiten dit bankroet vallen.

Malaise

Paradigit is niet de enige computerwinkelketen in last. Afgelopen najaar ging de BAS Group (deels) failliet met ketens als MyCom, iCentre en Dixons. Een groot deel ervan werd overgenomen door Relevant Holdings, eigenaar van telecom-winkelketens Optie1, Phone House en Typhone.nl. De nieuwe eigenaar verkocht eind 2015 MyCom door aan voormalig commercieel manager Marco Heestermans en voormalig franchise-ondernemer Peter Groenewoud.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-10T10:49:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.